'İmar affı'nın reklam yüzü Hasan Kaçan tepki çeken Kılıçdaroğlu paylaşımını sildi

'İmar affı'nın reklam yüzü Hasan Kaçan tepki çeken Kılıçdaroğlu paylaşımını sildi

Maraş depremi ‘imar affı’nın sonuçlarını bir kez daha gözler önüne sererken imar affının reklam yüzü olan ve afetten sonra herhangi paylaşım yapmayan Hasan Kaçan, seccadeye basan CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili paylaşımını gelen tepkiler üzerine sildi.

Binlerce binanın yıkımına, 50 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine neden olan 6 Şubat depremi sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2019'daki “imar barışı” reklamı yeniden gündem oldu.

İmar affının reklam yüzü olan oyuncu Hasan Kaçan,Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün bir iftar programında çekildiği fotoğrafta seccadeye basmasını eleştirdi. Kaçan, yaşanan felaketten bu yana sosyal medya hesabından herhangi bir paylaşımda bulunmamıştı.

Kaçan sosyal medyada gelen tepkilerin ardından da söz konusu paylaşımı sildi.

hasan.jpg

Kaçan şu ifadeleri kullandı:

“Ey Müslüman... O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin... Senin kutsalın, bütün değerlerin... Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların... Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez” diyen Kaçan, şunları kaydetti:

“Velev ki 'bilmeden' basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın.

Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN