İnsanların arasındaki gizli maymunu 15 saniyede bulanların IQ seviyesi 140 en az çıkıyor! Yapabilir misin?

İnsanların arasındaki gizli maymunu 15 saniyede bulanların IQ seviyesi 140 en az çıkıyor! Yapabilir misin?

IQ testi optik illüzyon: IQ'su yüksek kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların sadece %1'i, resimdeki gülen insanların arasına gizlenmiş maymunu 15 saniye içinde fark edebiliyor.

Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir maymun beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturarak olaylara veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki gülen insanlar arasında bir maymunun saklandığı resimde görülebilir.

1-007.jpg

RESİMDEKİ İNSANLAR ARASINDA GİZLENMİŞ MAYMUNU BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu optik illüzyonda kadın ve erkeklerin farklı gülen yüzlerini görebilirsiniz. Ancak resimde gülen insan yüzlerinin arasında bir maymun saklanmaktadır. İllüzyon, “Maymunu bulun” diye sorarak izleyicileri resmin içindeki gizli hayvanı bulmaya davet ediyor.

Bu görseldeki gizli maymunu insanların sadece %1'inin bulabildiği iddia edildi. Bu optik illüzyon görüntüsü, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur.

GİZLİ MAYMUNU BULDUN MU?

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş maymunu gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli maymunu bulmakta zorlanıyorsanız, yardım etmek için buradayız! Resmin sol alt tarafına dikkatlice bakarsanız, kadınların arasında saklanan bir maymun göreceksiniz. Bu optik yanılsama, görüşünüzün gerçekte ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Kolaylık olması için, resmin içindeki gizli maymunu vurguladık:

2-009.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN