İnsanların sadece %2'si maymunların arasındaki gizli ayıyı 5 saniyede bulabiliyor! Şimdi zekanı test et

İnsanların sadece %2'si maymunların arasındaki gizli ayıyı 5 saniyede bulabiliyor! Şimdi zekanı test et

IQ testi optik illüzyon: IQ'su yüksek kişiler bu optik illüzyon testini çözebilir. İnsanların sadece %2'si orman resminde maymunların arasına gizlenmiş ayıyı 5 saniye içinde fark edebiliyor.

Optik yanılsama, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren bir görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi pek çok türde optik yanılsama görmüş olmalısınız. Çalışmalar, optik yanılsamaların da psikanaliz alanının bir parçası olduğunu ve şeyleri nasıl algıladığınıza ışık tuttuğunu ortaya koyuyor. Normal bir ayının beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturarak olaylara veya görüntülere farklı bakabilir. Böyle zekice bir örnek, resimdeki maymunların arasında saklanan bir ayı resminde görülebilir.

1-012.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ AYIYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel çocuklar ve yetişkinler için resimli yapboz olarak paylaşılmıştır. Bu optik illüzyonda, Ormanda dolaşan bir grup maymunu görebilirsiniz. Ancak resimdeki maymun grubunun arasında bir ayı saklanmaktadır. İllüzyon, “ Bu maymunların arasında bir ayı var” imasında bulunarak izleyenleri resmin içindeki ayıyı bulmaya davet ediyor. Bu görseldeki gizli ayıyı insanların sadece %2'sinin bulabildiği iddia edildi.

GİZLİ AYIYI BULDUN MU?

Çalışmalar, beyninizi zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız , o kadar akıllı olma eğiliminde olduğunuzu gösteriyor. Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse bize söyleyin, bu optik illüzyon görüntüsünün içine gizlenmiş ayıyı gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Gizli ayıyı bulmakta zorlanıyorsanız, yardım etmek için buradayız! Resmin sol orta kısmına dikkatlice bakarsanız, ormandaki maymunların arasında çalıların arkasına saklanan bir ayı göreceksiniz. Bu optik yanılsama testi, görüşünüzün gerçekte ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarabilir. Kolaylık olması için, resmin içindeki gizli ayıyı vurguladık:

2-006.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN