IQ ölçen zeka testi: Baykuşların arasındaki kediyi 9 saniye içinde bulun ve bir dahi olduğunuzu kanıtlayın!

IQ ölçen zeka testi: Baykuşların arasındaki kediyi 9 saniye içinde bulun ve bir dahi olduğunuzu kanıtlayın!

Aşağıdaki illüzyon testinde baykuşların arasında yer alan kediyi 753 kişiden sadece 11 kişinin bulabildiği öğrenildi. Peki siz baykuşların arasında yer alan kediyi bulabileceğinize inanıyor musunuz?

Optik illüzyonlar basit gibi görünse de zaman zaman yanıltıcı ve zorlayıcı olabiliyorlar. İşte en kısa sürede zekâ düzeyiniz hakkında fikir verecek bir illüzyon testi. Bakıp da görmeyenlerden mi yoksa detayları hemen fark eden bir zekaya mı sahipsiniz? Bunun için 9 saniyeniz var…

Belirgin bir yerde olmasına rağmen çoğunlukta olan nesneyi görmediğimiz pek çok zeka testi türü vardır. Bu tarz resimleri sık sık görmüş olmalısınız. Bu sefer de benzer bir resim internette viral oldu. Bu sizin için yorucu bir bulmaca olabilir, ancak gözlemsel becerilerle en zor soruları kolayca çözebilirsiniz.

SADECE 11 KİŞİ BULABİLDİ

İnternette viral olan ve aşağıda yer alan fotoğrafta baykuşların arasındaki kediyi bulmanız hedefleniyor. Ancak insanlar bu kediyi çok kolay kolay göremediği için büyük çaba sarf ediyor. Kediyi 9 saniye içerisinde gören kişilerin yüksek bir zeka seviyesine sahip olduğu belirtiliyor. Baykuşların arsındaki kediyi 9 saniye içinde 753 kişiden yalnızca 11 kişi bulabildi. Siz 12. kişi olabileceğinize inanıyor musunuz?

SÜRE KISITLAMASININ SEBEBİ

Optik illüzyon testlerinde süre kısıtlaması olmasının sebebi, zekanızın panik halindeyken en iyi şekilde çalışma hızına sahip olmasıdır. Tüm dikkatinizi toplayıp bulmaya çalıştığınız şeyi beyniniz, size sunmak için son sürat işliyor.

Bu da zekanızın, sınırlarını ne kadar zorladığını gösteriyor. Testin cevabını halen bulamadıysanız çok da üzülmeyin ve seviyenizi tek bir teste bağlamayın. Ancak hızlı şekilde bulduysanız da iyi bir gözlem yeteneğinizin ve keskin bir zekanızın olduğunu söyleyebiliriz.

Size bir ipucu verelim ve kedinin nerede olabileceğini açıklamaya çalışalım. Resmin sağına bakın ve ağzını dikkatlice görmeye çalışın. Ancak tek fark baykuştaki gibi bir gaga görmeyeceksiniz. Şimdi gagaları takip edin. Hala bulamadıysanız, cevabı sizlerle aşağıda paylaşmak istiyoruz.

İşte baykuşların arasındaki kedi:

bayko.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN