İş arayanlara iş bulmadan 6 bin 346 TL maaş bağlanacak! Bir başvuru yeter: Gerisi o kurumda!

İş arayanlara iş bulmadan 6 bin 346 TL maaş bağlanacak! Bir başvuru yeter: Gerisi o kurumda!

Vatandaşa müjde! Koşulsuz İşlem yok 6.346 TL banka hesabına alacak

Devlet, ihtiyaç ve işsiz vatandaşların maddi sıkıntılarını aşmalarını sağlamak için İŞKUR ile iş birliği içinde ödeme yapmaya devam edecektir. İşsiz vatandaşlar, İŞKUR tarafından yapılan ödemelerle maddi sıkıntılarını aşabileceklerdir. Bu ödemeler, işsiz vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılamak için önemlidir ve devletin vatandaşlarına sunduğu alternatifler arasındadır. Devlet, işsiz vatandaşların tedirgin olduğu duruma karşı hız kesmeden ödemelerini yapmaya devam edecektir.

Devlet yardımı ödemeleri İŞKUR'a bağlı kurumlar bünyesinde yapılmaktadır. İŞKUR vatandaşları günlük harçlıklarını ödeyerek ve çalışarak aylık 6 bin 346 TL'ye kadar ödeme yapıyor. İŞKUR meslek kurslarında farklı alanlarda farklı miktarlarda cep harçlığı ödenmektedir. Duyuruya göre, "İşkur'a kayıtlı işsizlerin iş deneyimi kazanmalarına ve istihdam edilebilirliklerini artırmalarına olanak sağlayan işbaşı eğitimlerinin düzenlenmesi" ifadeleriyle çeşitli programlar açıklandı. Peki bu eğitim programlarından yararlanmak için gerekli şartlar nelerdir?

işsizlik

Meslek Grupları Ödemenin Miktarını Değiştirecek

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL ve işsizlik maaşı alanlara günlük 105,78 TL verilmektedir. Programa katılan ev hanımları kurs sonunda en az 6.000 TL maaş alacak. Düzenlenen programlara katılmak isteyen kadınlar; devlet iş ve işçi bulma bürolarında, hizmet merkezlerinde ve İŞKUR E-Şubesi'nde yapılabilmektedir.

İşkur Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci ya da ikinci derece kan hısımı ya da eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN