İşkur'dan öğrencilere büyük olanak! Haftanın üç günü çalışanlar harçlığını çıkaracak, SÇP detayları belli oldu

İşkur'dan öğrencilere büyük olanak! Haftanın üç günü çalışanlar harçlığını çıkaracak, SÇP detayları belli oldu

İŞKUR tarafından işçi alımları tüm hızıyla devam ediyor. Her geçen gün iş ilanları kısmını güncelleyen İŞKUR öğrencilere müjdeli haberleri verdi. Farklı uzmanlık alanlarında öğrenim gören öğrencilere, İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı ile birlikte çalışma kapıları açıldı. Yapılan açıklama ile birlikte öğrenci olduğunuz durumda da çalışmanıza olanak sağlanacak. Peki, İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı nedir? İşte tüm detaylar...

İŞKUR öğrenci çalışma programını duyurdu!

İŞKUR'dan öğrencilere müjdeli haber geldi. Öğrenciler artık eğitim görürken diğer yandan da harçlığını çıkartabilecek. İŞKUR Öğrenci Sosyal Çalışma Programı ile birlikte öğrencilere çalışma kapısı açıldı.

İş ve işçi arayanların derdine derman olan Türkiye İş Kurumu yeni programı ile öğrencileri de düşünmeden geçmedi. Öğrencilerin de faydalanacağı farklı programları bünyesine katarak gelişim göstermeye devam ediyor. Yaz tatillerinde iş deneyimi kazanmak isteyen öğrencilere özel bir program hazırlandı.

Yaz aylarında verilen 3 aylık tatil sürecinde haftanın 3 günü, 8 saat çalışması adına İŞKUR harekete geçti. Toplamda 42 gün süren çalışma programında sadece 5 günlük bir izin hakkı yer alıyor. Öğrenciye yapılan ödemeler ise çalışma saatlerine göre değişiklik gösterebiliyor.

manufacturing-drill-press.jpg

İŞKUR'dan öğrencilere çalışma fırsatı!

İŞKUR tarafından başlatılan Öğrenci Çalışma Programına başvurusu kabul edilen öğrenciler çevrede yer alan farklı kurum ve kuruluşlarda görev alacak. Başvurusu kabul edilen öğrencilerin görevleri ise şu şekilde;

  • Doğanın korunması
  • Kütüphanelerin bakım ve düzeni
  • Kültürel mirasın korunması, tanıtılması ve restorasyonu
  • Kamu kurumlarının sosyal ve kültürel hizmetlerinin desteklenmesi

gty-syrian-boy-refugee-mem-160524.jpg

Programa kimler başvuru yapabilir?

  • Yüksek Öğretim Kurumuna bağlı olan lisans veya ön lisans programında yer alan öğrenciler. (Açıköğretim, Yurt Dışı, Kıbrıs, yüksek lisans ve doktora programa dahil değil.)
  • Uzaktan eğitim gören öğrenciler
  • Okulu uzayan fakat eğitimine devam eden öğrenciler
  • Öğrencilerin program süresi boyunca eğitiminin devam etmesi gerekiyor. Örnek olarak temmuz ayında mezun olan bir öğrenci, temmuz ayı programından çıkarılıyor.
  • Sigortalı bir işte çalışmamak
  • Başka bir kurumda stajyer olarak çalışmamak
  • Yıl sonu not ortalamasının 2.00 ve üzerinde yer alması
  • Sonbahar dönemini tamamlamış olması gerekir.

Başvuru tarihi ne zaman? Başvuru nasıl yapılır?

Kurum tarafından öğrencilere özel verilen programa dair henüz net bir tarih verilmemiştir. Başvuru yapmak için ise İŞKUR'a kayıt olmanız gerekiyor. Kayıt işlemleriniz tamamlandıktan hemen sonra başvurunuzu açılan ilanlara yapmanız gerekir. Başvuru için İŞKUR şubesine gitmenize gerek yoktur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN