Kabartma tozu kullanarak temizleyebileceğiniz 10 farklı şeyi öğrenin kimyasallara para dökmeyin! Denemesi çok kolay!

Kabartma tozu kullanarak temizleyebileceğiniz 10 farklı şeyi öğrenin kimyasallara para dökmeyin! Denemesi çok kolay!

Genellikle mutfağımızda hamur işlerimizin daha büyük ve kabarık olmasını sağlamak amacıyla kullandığımız kabartma tozunun aslında farklı alanlarda da temizlik amaçlı kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Mutfaklarda hamur işleri hazırlarken çok fazla sayıda hamur kabartma tozuna ihtiyaç duyulur. Hamur kabartma tozu hamur işlerinde ideal ve homojen kabarmayı sağlar. Aslında kabartma tozunu evlerinizde temizlik amacıyla da kullanabilirsiniz. Nasıl mı? Haberimizi okumaya devam edin...

1. TEMİZ MEYVE

Bazen süpermarkette satın aldığınız meyvenin etrafında bir tür film olur. Biraz su ile biraz karbonat karıştırarak bu kaplamayı çıkarın ve bununla meyvenizi temizleyin.

2. KAHVE VE ÇAY LEKELERİ

Kahvenizi her zaman aynı kupadan içiyorsanız, muhtemelen kupada kalan kahve rengi lekeler sorununa aşinasınızdır. Bu lekeleri, su ve kabartma tozundan macun yapıp, durulamadan önce lekelere sürterek kolayca çıkarabilirsiniz.

evde-kabartma-tozu-nasil-yapilir-en-kolay-kabartma-tozu-yapimi-1585564360-7452.webp

3. LAVABONUN TEMİZLENMESİ

Pek çok insan, çok fazla zaman ve çaba gerektirmese de, lavabosunu düzenli olarak temizlemeyi unutur. Lavabonuzu temizleyin, lavaboya ve gidere biraz kabartma tozu serperek giderinizin tıkanmasını önleyin. Ardından sodanın üzerine sıcak su dökün.

4. KÖPEK VEYA KEDİ YATAĞI

Köpeğinizin veya kedinizin en sevdiği yastık veya yatakta rahatladığını görmek çok tatlı ama bir noktada evcil hayvan yatağı biraz kokmaya başlıyor. Bu durumda, yatağın üzerine biraz kabartma tozu serpin ve 15 dakika bekletin. Daha sonra elektrikli süpürgenizle süpürün.

5. TEBEŞİR LEKELERİ

Çocuklarınız yaratıcı oldu mu ve masa ve hatta duvarlar artık tebeşir lekeleriyle mi kaplandı? Paniğe gerek yok. Bir süngeri ıslatın ve biraz kabartma tozuna batırın. Lekeleri ovmak için bu süngeri kullanın ve hemen yok olacaklardır.

ev-yapimi-kabartma-tozu1.webp

6. KOKULU AYAKKABILAR

Ayakkabılarınız veya spor ayakkabılarınız biraz koktu mu? İçlerine biraz kabartma tozu serperek kolayca tazeleyebilirsiniz. Bunu bir gece bekletin ve ardından kabartma tozunu ayakkabınızdan temizleyin.

7. KAN LEKELERİ

Parmağınızı yanlışlıkla kestiniz ve şimdi giysilerinizde kan lekesi mi var? Lekeyi hemen biraz soğuk suyla olabildiğince iyi durulamayı deneyin. Ardından giysiyi bir bulaşık kabına veya bir kova suya koyun ve birkaç yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin. Bunu birkaç saat bekletin ve ardından çamaşırları normalde yaptığınız gibi çamaşır makinesinde yıkayın.

8. KESME TAHTASI

Kesme tahtamızı her gün kullanıyoruz ve üzerinde düzenli olarak soğan veya sarımsak kesiyoruz. Bu koku, gerçekten de kesme tahtanıza girebilir. Tahtaya kabartma tozu serperek ve ardından yarım limonla ovalayarak kokudan kurtulun. Daha sonra yıkayın ve kesme tahtanız yeni gibi olacak.

9. YATAĞINIZI YENİLEMEK

Yatağınızı gerçekten yıkamak imkansızdır, ama neyse ki onu yenileyebilirsiniz. Yatağınıza biraz kabartma tozu serpin ve birkaç saat bekletin. Ardından kabartma tozunu elektrikli süpürgeyle süpürün.

10. ÇİÇEKLERİNİZİ DAHA UZUN SÜRE GÜZEL TUTUN

Tamam, bu bir temizlik ipucu olmayabilir ama bilinmesi gereken iyi bir numara. Güzel bir buket çiçek aldığınızda, mümkün olduğunca uzun süre güzel kalmalarını istersiniz. Çiçeklerinizi koyduğunuz suya bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyin, çok daha uzun süre dayanacaklardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN