Kalorifer peteklerini bu yöntemle soba gibi ateş topuna çevirin! Meğer bu kadar kolaymış

Kalorifer peteklerini bu yöntemle soba gibi ateş topuna çevirin! Meğer bu kadar kolaymış

Soğuk kış aylarına girerken artık kombiler de evlerde yanmaya başladı. Ancak kalorifer en üst seviyede yanmasına rağmen bazı kalorifer petekleri yeteri kadar ısınmıyor. Peki, petekler yeterince ısıtmıyorsa ne yapmak gerekiyor? Kalorifer peteği ısınmıyor neden olabilir? Peteklerin ısınması için ne yapılmalı? İşte, ısınmayan kalorifer peteğini verimli hale getirmek için yapılması gerekenler...

Kış mevsimiyle beraber kombileri harıl harıl çalışmaya başladı. Fakat doğal gaz faturasının yüksekliği, vatandaşlara kalorifer peteklerinin daha verimli çalışması için neler yapılabileceğini öğrenmeye sevk etti. Kombi çalışırken petekler az ısıtıyorsa, usta çağırmadan bazı basit yöntemler uygulayabilirsiniz.

PETEKLER NASIL DAHA FAZLA ISITIR?

Yurt'ta yer alan habere göre, peteğin içinde hava birikmesi, kombi yanmasına rağmen peteklerin ısınmamasına neden olur. Bunun için peteklerin havasını almanız gerekir.

Peteklerin sağ ya da sol üst kısmında purjör vanası yer alıyor. Bir tornavida yardımıyla bu vanayı saat yönünün tersine doğru yavaşça döndürün. Bu vanayı döndürdüğünüzde yavaş yavaş su geldiğini göreceksiniz. Bu nedenle peteğin su gelecek kısmına bir kap koymanız faydanıza. Sıcak su gelene kadar vanayı çevirmeye devam edin.

Sıcak su gelmeye başladığında vanayı saat yönünde çevirip sıkıca kapatın. Bu yöntem sayesinde petekteki hava gider ve petekler eskisi gibi yanmaya başlar. Bununla birlikte bu işlemi yaparken kombinin kapalı olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN