Kar Şubat’ı beklemedi o ile lapa lapa düştü! İstanbul için kırmızı alarm geldi: O tarihte etraf beyaza bürünecek!

Kar Şubat’ı beklemedi o ile lapa lapa düştü! İstanbul için kırmızı alarm geldi: O tarihte etraf beyaza bürünecek!

Meteoroloji hafta sonu birçok ilimize kar, yağmur ve fırtına uyarısı yaptı. Kocaeli'ne gelen kar, İstanbul'da henüz etki yapmadı. Uzmanlar bu konu hakkında açıklamalara yer verdi. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre; Ülkemizde ise Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri hafif ve çok bulutlu ve yağışlı olacağı düşünülüyor.

Yağmur; Ege Denizi'nin güney ve kıyı kesimlerinde kuvvetli, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı ve Muğla ile Antalya'nın orta ve batı bölgelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Öğleden sonra iç kesimlerde ve doğu kesimlerde sis görülmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI

Yağmur; Ege Denizi'nin güneyi ve kıyısı ile göller bölgesi, Balıkesir'in batı kıyısı, İzmir, Aydın'ın batı kıyısı ve Muğla ile Antalya'nın iç ve batı bölgelerinde 1200 metrenin üzerinde şiddetli ve şiddetli yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış. Yoğun kar ve sulu kar beklendiği için dikkatli olunmalı ve olası olumsuzluklara dikkat edilmelidir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgar; Marmara, Ege Denizi, Akdeniz'in batısı, Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde güney ve güneydoğudan kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-50-) bekleniyor. 90 km/h) yaşanan olumsuzluklara karşı mutlaka korunmalıdır.

METEOROLOJİ'DEN 5 GÜNLÜK TAHMİN HARİTASI: BEKLENEN KAR GELİYOR

Meteoroloji 5 günlük hava tahminini yayınladı. Yeni hava durumu raporuna göre Cumartesi günü yurdun her yerinde yağmur yağacak. İç ve doğu kesimlerde kar, diğer yerlerde ise yağmur bekleniyor. Antalya'nın kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağış, Doğu Anadolu'nun iç ve güney kesimlerinde yoğun kar yağışı yağacak.

HANGİ İLLERDE KAR YAĞACAK?

Cumartesi İç Anadolu Ankara, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray'da yağmur, Sivas ve çevresinde yağmur, Doğu Anadolu Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Hakkari, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Erzurum’da kar bekleniyor.

Karadeniz bölgesinde Bolu, Karabük, Kastamonu'nda sulu kar, Gümüşhane ve Bayburt'ta kar görülebilir.

Pazar günü hava Batı Akdeniz'in kuzeyi, İç Anadolu'nun iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı parçalı bulutlu, diğer yerlerde yağmurlu olacak. Ege ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde, iç kesimlerde ise kar şeklinde yağmur yağacağı düşünülüyor.

Mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıkların hafta sonuna kadar yağışlı hava nedeniyle düşmesi bekleniyor.

Yağışlar önümüzdeki hafta yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde devam edecek. Sahilde kar, iç kesimlerde kar var.

Ocak ayı sonuna rağmen hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Özellikle İstanbul'da son iki gündür sıcaklıklar yavaş yavaş düşmeye başlarken, meteorologlar mega kent için şubat ayını öne çıkardı.

kar

ŞUBAT AYININ İLK HAFTASINDA İSTANBUL'DA KAR BEKLENİYOR

Avrupa yüksek basıncı Türkiye'ye yağmur olarak gelecek olsa da NTV meteoroloji uzmanı Dilek Çalışkan, Şubat ayının ilk haftasında İstanbul'da kar beklendiğini açıkladı. İstanbul'un Şubat'ta kar görebileceğini söyleyen Çalışkan, ""Art arda gelecek ve devamı olacak yağışlar gerçekleşecek. 27 Ocak-10 Şubat arasında sıklıkla yağış göreceğiz. Yoğun kar yağışı alacak kentlerimiz de olacak." Dedi.

ORHAN ŞEN DE İSTANBUL İÇİN ŞUBAT'IN İLK HAFTASINI İŞARET ETTİ

CNN Türk Meteoroloji Müşaviri Prof. Orhan Şen, Şubat ayının ilk haftasında İstanbul'da yağan kar yağışına değindi. Doğu Anadolu bölgesinde cuma ve cumartesi günleri yoğun kar yağışı olacağını söyledi.

EGE’DE SEL ALARMI

İstanbul'da Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yağışlı hava beklense de Ege Denizi için kritik uyarı yapıldı. Çanakkale, Dikili, İzmir ve Manisa arasında çok şiddetli yağmur yağdığı ve sel riski bulunduğu kaydedildi.

DOĞU ANADOLU YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR

Öte yandan Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışı bekleniyor. Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır'ın yüksek kesimlerine de yoğun kar yağabileceği bildirildi.

KOCAELİ'NDE KAR ETKİSİ OLACAK

Kocaeli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kartepe'de kar kalınlığı 5 cm iken kayak merkezine giderken kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıldı.

İzmit'te ara sıra yağan yağmur yüksek yerlerde kara dönüştü. Kar yağışının ardından Kartepe beyaz örtüyle kaplandı. Kar, kayak merkezinin olduğu bölgelerde 5 cm kalınlığındaydı.

Maşukiye ile otel bölgesi arasındaki 18 kilometrelik yolda kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. Kartepe'ye çocuklarla gelenler, kar yağışından memnun kaldıklarını söyledi.

Kartepe'ye gelen Tuba Yağmur Aktaş, "Uzun zamandır kar yağmasını bekliyorduk. Bu kadar kar beklemiyordum, daha az kar yağar, diye düşünüyordum. Bu yağış hepimizi mutlu etti. Karlar arasında yürüyüş yapacağız, yemek yiyeceğiz ve güzel bir gün olacak” dedi.,

TÜRKİYE GENELİ YAĞIŞLI SİSTEMİN ETKİSİNE GİRİYOR

Marmara, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgesi ile Doğu Anadolu'da yarın yağmur etkili olacak. Marmara, Ege Denizi, Batı Akdeniz ve Batı İç Anadolu'da sağanak yağış bekleniyor. Yağışlı bölgelerde rüzgar güneyden kuvvetli bir fırtına gibi esiyor.

Cumartesi günü yurdun her yerinde yağmur yağacak. İç ve doğu kesimlerde kar, diğer yerlerde ise yağmur bekleniyor. Antalya'nın kuzeyi ve Güneydoğu Anadolu'da yağışlar şiddetli, İç ve Güneydoğu Anadolu'da yoğun kar yağışı görülüyor.

hava durumu

ARDAHAN, KARS, AĞRI, ERZURUM, IĞDIR VE ERZİNCAN DONACAK

Doğu Anadolu bölgesinde sıfırın altında en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 25, Kars'ta 18, Ağrı'da 12 Iğdır’da 9 derece ve Erzincan'da 5 derece oldu.

KARS ÇAYI, ÇILDIR GÖLÜ BUZLA KAPLANDI

AA'nın haberine göre, kışı kurak geçen bölgede soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Kars Arpaçay barajına dökülen Kars deresinin Akyaka bölgesi buzla kaplandı.

DONMUŞ ŞELALELER

Sarıkamış ilçesi Keklik Vadisi'nde bitkiler kırağı tuttu, donmuş küçük şelaleler ve çeşmeler göze çarptı.

"UMARIM BEKLENEN KAR YAĞAR"

Bir vatandaş havaların soğuduğunu vurgulayarak "Geceleri hava sıcaklığı eksi 18 derecelere kadar düşebiliyor. Çok soğuk, dereler buz tutuyor. Hafta sonu kar bekleniyor umarım beklenen kar yağar" dedi.

Bununla beraber Kars Çayı’nın donmayan kısmında ördeklerin yaşadığı görüldü.

CAMLAR BUZ TUTTU

Geceleri termometrelerin eksi 25'i gösterdiği Ardahan'da soğuk hava da hayatı olumsuz etkiledi. Dere ve göletlerin yüzeyleri dondu, bazı ev ve iş yerlerinin camları dondu. Ormanlık alanlardaki ağaçlarda da don meydana geldi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN