Kediler ne kadar yaşar?

Kediler ne kadar yaşar?

Kedilerin net bir şekilde ne kadar yaşadıklarını söylememiz mümkün değildir. Kedilerin ortalama ömrü 12 ile 20 yıl arasında değişim göstermektedir. Tabi ki bu durum kedilerin cinsine, yaşadıkları çevreye, beslenmelerine şartlarına, hastalıklarına göre de farklılıklar mümkündür.

Tüm hayvanlarda olduğu gibi kedilerde de bu farklılıklar yaşam sürelerini etkilemektedir. Evcil kedileri ile sokakta yaşayan kedileri birbirinden ayırmak gerekir. Çünkü yaşam koşulları ve beslenme şartlarına göre ev ortamında yaşayan kediler daha uzun ömürlü olabiliyorlar. Kediler biz insanların en yakın dostlarıdır. Peygamber Efendimizin de (S.A.V) dediği gibi kedi beslemek sünnettir.

TEKİR KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

12 ile 16 yıl arasında yaşam sürmektedir. Bu durum evde yaşamaları ile sokakta yaşamaları arasında değişmektedir. Sokakta daha kısa yaşamaktadırlar. Tekir kediler melez ırklılardır.

SİYAM KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

12 ile 20 yıl arasında yaşayan kedi cinsidir. Güzellikleri ile bilinen siyam kedileri en uzun yaşayan kedi cinsi arasında yer almaktadır. Kaslı ve atletik vücuda sahiptir. Mavi gözleri ve kısa kahverengi tüyleri vardır.

VAN KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

12 ile 17 yıl arası yaşayan kedi cinsidir. Çift renkli gözlere sahiptir. Asaleti ve güzelliği ile insanların en çok tercih ettiği ırktandır. Beyaz tüyleri ve uzun kuyrukları vardır. Türkiye’de ortaya çıkmıştır.

İRAN KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

12 ile 17 yıl arasında yaşam sürmektedir. Anavatanı İran’dır. Bakımı zor olan bir kedi cinsidir. Yuvarlak yüzü ve uzun tüyleri vardır. Akıllı sevecen ve çok çabuk öğrenebilen kedi cinsidir. Bu yüzden insanların kalbini fetheden dostlarımızdandır.

ANKARA KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

12 ile 18 yıl arasında yaşayan kedi cinsidir. Ana yurdu Ankara’dır. Cesaretli, zeki ve sahiplerine bağlı oldukça da yaramaz bir kedi ırkıdır.

SFENKS KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

9 ile 10 yıl arasında yaşam sürmektedir. Sfenks kedilerinin en belirgin özellikleri tüysüz olmalarıdır. Ana vatanı Kanada’dır. Sert görüntüye sahip olan ama tam tersinde sakin, sıcakkanlı ve sevecen bir kedi cinsidir.

BRİTİSH SHORTHAİR KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

12 ile 17 yıl arasında yaşayan kedi cinsidir. Britanya kökenli bir kedi ırkıdır. Diğer kedi ırklarına rağmen biraz tembel yapıya sahiptir. Bakır renkte gözlere sahiptir. 16 çeşit rengi bulunan bir cinstir.

BENGAL KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

12 ile 16 yıl arasında yaşam sürmektedir. Görünüşleri kaplanı andırmaktadır. Bengal kedileri yasaklanmış kedi ırklarındandır. Görüntülerinin vahşi olmasının aksine tam tersi uysal sakin sevecen ve aşırı güzel tüy renklerine sahip kedi cinsidir.

HABEŞ KEDİSİ NE KADAR YAŞAR?

9 ile 15 yıl arasında yaşayan bir kedi ırkıdır. Tırmanmayı ve her zaman yüksekte gezmeyi seven kedi cinsidir. Aşırı enerjik oluşundan oyun canavarı olarak bilinmektedir.

Biz insanların can dostu olan kedilerin ne kadar yaşadıklarının ırkından ırkına, yaşadığı ortamdan beslenme şekillerinden ve birçok sebepten değiştiğini öğrenmiş olduk.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN