Klozet kapağından daha kirli, evde varsa derhal çöpe atın! İç yüzünü görenlerin midesi bulandı

Klozet kapağından daha kirli, evde varsa derhal çöpe atın! İç yüzünü görenlerin midesi bulandı

Makyaj fırçaları ve süngerleri düzenli olarak temizlenmediği takdirde çok fazla bakteri barındırıyor. Uzmanlar, makyaj fırçalarının ve süngerlerinin klozetlerden bile daha kirli olabileceği uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Düzenli temizlik yapmamak, makyaj fırçalarını ve süngerlerini, bakteri ve mantarlar için bir üreme alanı haline getiriyor. Kirli fırça kullananlar, bunları farkında olmadan yüzlerinin her yerine sürüyor, bu da onları göz enfeksiyonları, saçkıran ve cilt sorunları gibi birçok hastalıkla karşı karşıya bırakıyor.

makyaj-sungeri-bakteri-tutar-mi.jpg

KLOZET KAPAĞINDAN DAHA KİRLİ

ABD'liuzmanlar, bakterilerin ciltteki gözeneklere girmesiyle enfeksiyonların tetiklendiği uyarısında bulunarak, pek çok kirli fırçanın 'klozet kapaklarından daha kirli' olduğunu ekledi.

Uzmanlar, kir birikmesini önlemek için insanlara makyaj fırçalarını ve süngerlerini her yedi ila on günde bir yıkamalarını söylüyor. Fakat veriler, ABD'lilerin yüzde 22'sinin temizlik yapmadığını, yüzde 39'unun ise bunu ayda birden az yaptığını gösteriyor.

BAKTERİ KOLONİLERİ OLUŞTU

ABD merkezli makyaj temizleme markası GlamTech'in sosyal medyaya yüklediği bir video, temizlenmemiş fırçaların durumunu gözler önüne seriyor.

İyi kullanılmış, temiz görünen bir sünger ve fırça bir petri kabında siliniyor ve daha sonra inkübasyona kaldırılıyor. Ancak araştırmacılar geri döndüklerinde her yerde bakteri kolonileri oluştuğunu keşfettiklerinde şaşkınlık yaşıyor.

makyaj-sungeri-mikroplu-mudur.jpg

MİKROP KAYNAKLI HASTALIKLARA NEDEN OLUYOR

Araştırmacılar, fırçaların ve karıştırıcıların tuvaletlerden daha kirli olabileceğini söylerken insanlarda çeşitli rahatsızlıklar olmasının nedeninin de bu olduğunu söyledi.

İnternette viral hale gelen gönderi, 2 milyondan fazla izlendi ve 150 binden fazla beğeni aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN