Kol ağrısı nasıl geçer? Kol ağrısı neden olur?

Kol ağrısı nasıl geçer? Kol ağrısı neden olur?

Kol ağrısı, genellikle hafife alınan ancak ciddi hastalıkların nedeni olan bir durumdur. Kol ağrısı, kol kaslarının, kemiklerin zarar görmesinden kaynaklanabilir. Evde yapabileceğiniz basit yöntemlerle bu ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…

 

Kol ağrısı, kadın erkek demeden hemen hemen herkeste görülebilen bir durumdur. Genellikle ciddiye alınmayan bu rahatsızlık, günlük hayatta yapılan yanlış aktiviteler sonucu oluşmaktadır. Peki kol ağrısı nasıl geçer? İşte tüm bilgiler…

NEDENLERİ

Kol kırılması,
Burkulma ya da zorlanma,
Sinir sıkışması,
Tendon iltihabı,
Tenisçi dirsepi,
Bilekte kırılma,
Karpal tünel sendromu,
Dirseğin çıkması,
Eklem iltihaplanması,
Trafik kazası,
Omurga kırıkları ya da omur kayması,
Boyun tutulması.

19-11/29/kol-agrilarijpgg.jpg

NE İYİ GELİR?

Buz uygulama: Temiz bir beze koyacağınız buz küplerini ağrıyan bölgenize tutun. Böylece bölgedeki ağrının şiddeti azalacaktır.

Egzersiz: Ağır egzersiz sonrası vücutta çeşitli ağrılar yaşanmaktadır. Ağır egzersiz sonrası kollarınızda ağrı hissediyorsanız, ufak hareketler ile kol kaslarınızı çalıştırın. Sıcak uygulama yapmanız, kaslardaki ağrıları hafifletecektir.

Dinlenin: Kaslarda oluşan ağrılar genellikle yorgunluk sonrası oluşur. Kolunuzu çok kullanmanız ağrıya neden olacaktır. Bu nedenle kolunuzu dinlendirin. Ters hareketlerden kaçının.

SAĞLIKLA İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Masaj: Bazı masaj hareketleri ya da ovalama ile kol kası ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. Masaj yaparken dikkat etmeniz gereken konu, sinirlere ve damarlara gereksiz baskı uygulanmasıdır. Masaj için profesyonel destek almakta fayda olacaktır.

Kas gevşetici kremler: Kol kaslarını yumuşatan kas gevşetici kremler, ağrılarınızı hafifletecektir.

Kolu yüksekte tutmak: Kan akışının hızlanması için ağrıyan kolunuzu, kalp seviyenizin üstünde tutun. Böylece kan akışı sağlanacak ve kolun şişmesi ya da kolda ağrı hafifleyecektir.

Patates uygulaması: Rendelenmiş patates içerisine un koyun ve ağrıyan bölgeye sürüp temiz bir bezle sarın. Patates, bölgedeki şişliği alacak ve acıyı hafifletecektir.

NE ZAMAN DOKTORA BAŞVURMALI?

Kol ağrısı ile birlikte göğüs kafesinde ağrı varsa,
Kolda karıncalanma, uyuşukluk ya da güçsüzlük varsa,
Kolda ağrı ve şişlik varsa,
Kolu kullanırken zorluk yaşanıyorsa,
Bir kaza sonrası kolda çatırdama sesi duyduysanız mutlaka bir doktora başvurun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN