Kola tüketenler çok pişman olacak! Bu hastalığa yakalanma riskiniz çok yüksek! Hemen kola içmeyi bırakın

Kola tüketenler çok pişman olacak! Bu hastalığa yakalanma riskiniz çok yüksek! Hemen kola içmeyi bırakın

Hem Türkiye'de hem de dünyada milyonlarca kişi tarafından tüketilen kola en tehlikeli ürünler arasında yer alıyor. Lezzetli olduğu kadar da sağlıksız olan kolanın bağımlıları da oldukça fazladır. Yapılan araştırmalar kapsamında kola tüketen kişilerin bazı hastalıklara yakalandığı ortaya çıktı. İşte kolanın sebep olduğu 12 hastalık…

İçerken oldukça Keyif veren kola birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Ünlü yazar Karen Hill, 'Yeteeerr! Artık Diyet Yapmak İstemiyorum' adlı kitabında kolanın beraberinde getirdi 12 hastalığa değindi. İşte kolanın sebep olduğu 12 hastalık…

BAĞIMLILIK YAPIYOR

Karen Hill tarafından ele alınan yazı kapsamında kolaya düşkünlüğün her geçen gün arttığı belirtildi. Türkiye'deki birçok kişi tarafından bağımlı bir şekilde tüketildiğini ifade eden Hill, bazı günlerde 2 litreden fazla tüketen kişilerin olduğunu açıkladı. İnsanların su yerine kola tükettiğini belirten Hill, korkunç bir tüketim alışkanlığı olduğunu vurguladı. Kola bağımlılığından vazgeçmenin uyuşturucuyu bırakmak kadar zahmetli olduğunu belirten Hill, insanların kolayı bırakmakta zorlandığını aktardı.

kola.jpg


KOLA TÜKETENLERİN YAKALANDIĞI 12 HASTALIK


Türkiye'de ve dünyada çok sık tüketilen kola lezzetli olduğu kadar da tehlikeli bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.Gazlı içecekler arasında yer alan kolanın fazlasıyla seveni bulunuyor.Ancak bu içeceği tüketmek birçok hastalığın ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Kolanın sebep olduğu hastalıklar şu şekildedir:
1- Fazla kilo ve yağlanma
2- Karaciğer hasarı
3- Diş çürümesi
4- Böbrek taşları ve Kronik böbrek hastalığı
5- Asit reflü

kola-icmek.jpg
6- Kemik erimesi
7- Hipertansiyon
8- Kalp hastalığı
9- Sindirim bozukluğu
11- Kanser
12- Şeker Hastalığı
10- Alzheimer (hafıza kaybı)

Daha önceden yayınlanan birçok kaynakta kolanın doğurganlığı önlemek için kısırlık ilacı olarak eczanelerde satıldı aktarıldı. İlk olarak eczanelerde satışı yapılan kolanın daha sonra içerik haline getirilerek satışa sunulduğu görülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN