Korkutan dev kertenkele 'çöl varanı' yakalandı

'Çöl varanı' adıyla bilinen dev kertenkele Şanlıurfa'da görüldü. Genellikle örümcek ve hayvanların yumurtalarıyla beslendiği bilinen hayvan bitkin halde bulunurken Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Şanlıurfa'da nesli tükenme tehlikesi altında olan 'çöl varanı' bulundu.

col-varani-nedir.jpg

Latince ismi 'Varanus Griseus' olan hayvanın bitkin olduğu görülürken, Tarım ve Orman Bakanlığı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, çöl varanının veteriner hekimler tarafından tedavi edildiğini duyurdu.

Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi devam eden çöl varanı, sağlığına kavuşmasının ardından ait olduğu doğal ortama yeniden kavuşturulacak.

col-varani-nerede-yasar.jpg

TÜRKİYE'DE SADECE ŞANLIURFA'DA YAŞIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Şanlıurfa'da bitkin halde bulunan, nesli tükenme tehlikesi altındaki Çöl Varanı, veteriner hekimlerimiz tarafından tedavi ediliyor. Tedavisinin ardından ait olduğu yere, doğal ortamına yeniden kavuşacak" sözlerine yer verildi.

col-varani-ne-yer-nasil-beslenir.jpg

Çöl varanının yaklaşık 1,2 metreye kadar uzayabildiği ve ülkemizde sadece Şanlıurfa'da yaşadığı biliniyor.

col-varani-boyu-kac-metre-ne-adar-uzar.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN