Kullanılmış limonu çöpe atıp ziyan etmeyin! Tencerenizin dibine sürün mucizevi etkisini anında görün

Kullanılmış limonu çöpe atıp ziyan etmeyin! Tencerenizin dibine sürün mucizevi etkisini anında görün

Son zamanlarda her ürüne gelen zamlardan limonda nasibini almış durumda. Pazar ve market tezgahlarında kilosu 30 liraya ulaşan limonun şuanda hiçbir şekilde ziyan etmemek gerekiyor. İşte mutfağınızda kullandığınız limonları kullanabileceğiniz yeni bir alanı açıklıyoruz...

Hiç limon yerken yüzünüzü buruşturduğunuz oldu mu? Ekşi özellikleri ile limon kimyasal olarak sitrik asit olarak bilinir. Limondaki sitrik asit antibakteriyel ve antiseptiktir, bu da limonların bakterileri öldürebileceği, küfü giderebileceği ve hatta uygun şekilde yapılırsa pası giderebileceği anlamına gelir.
Limonun kabuğundaki yağlar, ev eşyalarını temiz ve parlak bırakarak yağ ve lekelerin kesilmesine de yardımcı olabilir. Basitçe söylemek gerekirse, limona bu kadar iyi bir temizleme gücü veren şey asitliğidir.

Evde limon kullanmanın tüm aile için bazı büyük sağlık yararları olabilir. Genellikle sert, geleneksel ev temizlik ürünleri cilt alerjilerini ve egzamayı kötüleştirebilirken, limon doğal ve daha az agresif bir alternatiftir. Bulması çok kolay ve geleneksel ev temizlik maddelerinden daha güvenli olan limonlar, sadece yemek pişirmek ve fırınlamak için kullanılan malzemelerden çok daha fazlasıdır.

10-amazing-benefits-of-lemon-002-1024x1024.webp

KULLANILMIŞ LİMONU ÇÖPE ATIP ZİYAN ETMEYİN! TENCERENİZİN DİBİNE SÜRÜN MUCİZEVİ ETKİSİNİ ANINDA GÖRÜN

Deterjana, sirke ile kaynatmaya ya da tellemeye gerek kalmadan dibi buğulanmış tencerelerinizi sadece sıkılmış limonla parlatabileceğinizi biliyor muydunuz? Limonun kilosunun 30 lirayı aştığı bu günlerde ziyan etmek yerine bu gibi faydalı işlerde kullanarak bütçenize önemli katkılarda bulunabilirsiniz. Tencere ve tavalarınızı ekstra temiz ve parlak hale getirmek için yemeklerinize veya salatalarınıza kullandığınız limonları taban kısımlarına sürerek ilk günkü gibi ışıl ışıl bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Limon suyu en iyi, en doğal ve en ucuz parlatıcılardan biridir! Bulaşık makinesini çalıştırmadan önce yarım limonun suyunu sıkın, sofra takımlarınız daha beyaz, temiz ve lekesiz çıkacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN