Kuru fasulyenin suyuna bir kaşık ekleyince gazını alıyor, mideyi asla rahatsız etmiyor! Bu yöntemle bol bol yiyebilirsiniz

Kuru fasulyenin suyuna bir kaşık ekleyince gazını alıyor, mideyi asla rahatsız etmiyor! Bu yöntemle bol bol yiyebilirsiniz

En vazgeçilmez ev yemeklerinden kuru fasulyeyi sırf sonrasında yaptığı gaz için yemiyorsanız müjde! Bu yöntemle yediğiniz kuru fasulye gaz yapmayacak! Tek bir kaşık yetiyor! Kuru fasulyenin suyuna bir kaşık ekleyince gazını alıyor, mideyi asla rahatsız etmiyor! Bu yöntemle bol bol yiyebilirsiniz...

Hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek olan kuru fasulye, soğuk kış aylarının olmazsa olmazı. Lezzetine rağmen yedikten sonra neden olduğu gaz sorunu birçok insanın yemekten geri çekilmesine neden oluyor. Ama kuru fasulyenin oluşturduğu gazı azaltmanın yöntemleri var. Bunları denediğiniz zaman kuru fasulyeyi yiyen kimse rahatsız olmayacak.

KURU FASULYENİN GAZI NEYLE ALINIR?

kuru-fasulyenin-gazi-neyle-alinir-2.webp

1. Oligosakkariti azaltın: Kuru fasulyenin gaz oluşturan başlıca nedeni olan oligosakkarit adlı şeker molekülüdür. Bu molekülü azaltmak için fasulyeyi bir gece önceden suda bekletmek, sindirimi kolaylaştırabilir ve gaz oluşumunu azaltabilir.

2. Baharatları doğru kullanın: Fasulye pişirme aşamasında kullanılan baharatlar, gaz oluşumunu önlemede etkili olabilir. Pişirme suyuna eklenen kimyon ve kekik, fasulyenin sindirimini kolaylaştırabilir, böylece gaz sorununu azaltabilir.

3. Karbonat kullanın: Fasulyenin haşlama suyuna eklenen karbonat, hem fasulyenin daha kolay haşlanmasını sağlar hem de gaz sorununu engelleyebilir. Ancak karbonatın fazla kullanılmamasına dikkat edilmelidir.

4. Patates ekleyin: Fasulye pişirme suyuna dörde bölünmüş çiğ patates eklemek, gaz oluşumunu azaltabilir. Patatesin içerdiği doğal enzimler, fasulyedeki gaz oluşturan molekülleri parçalayarak sindirimi kolaylaştırabilir.

5. Baharatlı yiyecekleri sınırlayın: Fasulye yemeğiyle birlikte tüketilen baharatlı yiyecekler, mide ve bağırsakları daha fazla uyarabilir, bu da gaz oluşumunu artırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN