Leyla ile Mecnun'un ak sakallı dedesiydi! Usta oyuncu Köksal Engür'den kötü haber: Sevenlerini yasa boğdu

Leyla ile Mecnun'un ak sakallı dedesiydi! Usta oyuncu Köksal Engür'den kötü haber: Sevenlerini yasa boğdu

Sevilen dizi olan Leyla ile Mecnun'un efsane oyuncusu ak sakallı dedenin hayatını kaybettiği duyuruldu. Seslendirme sanatçısı olan İsmail Köksal Engür 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. Usta isim Köksal'ın ölüm nedeni ve detaylar...

Son dönemlerde de sık sık gündeme gelen dizi Leyla ile Mecnun yapımında yer alan ak sakallı dede rolünde yer alan usta isim İsmail Köksal Engür hayatını kaybettiği duyuruldu. Acı haber oyuncu Cengiz Bozkurt tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

KÖKSAL ENGÜR ÖLÜM NEDENİ

Sosyal medya üzerinden acı haberin duyurusu yapılırken oyuncu Cengiz Bozkurt, böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlardan ötürü Köksal Engür'ün hayatını kaybettiği bilgisi verildi. Cenaze işlemleri hakkında paylaşım yapılırken 27 Mart günü defin işlemlerini yapılacağı belirtildi.

Usta ismin hayatını kaybettiği öğrenilmesiyle sanatçı dostlarından baş sağlığı mesajları yayınlandı.

köksal engün ölümü

KÖKSAL ENGÜR BİYOGRAFİSİ

1946 yılında Kars'ta dünyaya gelen sanatçı 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu ''Çocuk saati'' programında kısa radyo tiyatrolarında yer alarak mesleğe adım attı.

1969 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olarak TRT'de programlara katılmasıyla beraber seslendirme yapmak üzere harekete geçti.

Usta oyuncu Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Küçük Sahne gibi özel tiyatrolar ile Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi yapımlarında boy gösterdi.

KÖKSAL ENGÜL SESLENDİRMELERİ

SüngerBob KareŞort - Squitward

Susam Sokağı - Büdü

Red Kit - Red Kit

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN