Limonlu kek

Limonlu kek

Limonlu kek, hem yapımı kolay hem de muhteşem lezzetiyle dikkat çeken bir tatlıdır. Özellikle misafirlerinizi ağırlarken veya özel günlerde sofralarınıza renk katmak istediğinizde tercih edebileceğiniz bu nefis tarif, herkesi mest edecek.

Limonlu kek, pratik yapımı ve eşsiz lezzetiyle öne çıkan bir tatlıdır. Özellikle konuklarınızı ağırlarken veya özel günlerde sofralarınıza hoş bir dokunuş katmak istediğinizde bu muazzam tarifi tercih edebilirsiniz. Bu puf puf kabaran kek, sizi ve sevdiklerinizi lezzet şölenine davet edecek. İşte puf puf kabaran limonlu kek tarifi!

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un (400-500 gram)
1 adet limon

YAPILIŞI

Başlangıçta, yumurta ve şeker köpürene kadar iyice çırpılır.

Bir limonun kabuğunu rendenin küçük tarafıyla rendeleyin ve içinden suyunu sıkın.

Yumurta karışımına süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.

Son olarak, un ve kabartma tozunu eleyerek hamura ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Hazırlanan kek hamurunu yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin.

Pişen keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Sonuç olarak, puf puf kabaran limonlu kek, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzet şölenine davet edecek harika bir tatlıdır. Özel günlerde veya sıradan bir günün tadını çıkarmak için mükemmel bir seçenektir. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN