Limonun kabuğunu sakın çöpe atmayın! Çamaşır makinesinin deterjan haznesine koyun mucizeye tanık olun

Limonun kabuğunu sakın çöpe atmayın! Çamaşır makinesinin deterjan haznesine koyun mucizeye tanık olun

C vitamini denilince ilk akla hiç şüphesiz limon gelir. Limonlar bize gerçek bir vitamin takviyesi sağlar. Süper sağlıklı bitkisel besinlerle doludurlar. Peki limonu kullandıktan sonra hemen çöpe mi atıyorsunuz? Cevabınız evet ise çok şey kaçırmış olabilirsiniz...

Kıyafetlerimizi temizlemek için kullandığımız bir şeyin kendi kendine çamurlu ve pis kokması yanlış gibi görünebilir, ancak düzenli olarak temizlenmeyen çamaşır makineleri bozulabilir veya performansı düşmeye başlayabilir, bu da kıyafetlerinizin girdiğinden daha kirli çıktığı anlamına gelir. Çamaşır makinenizi temizlemek büyük bir iş değildir ve bu hepimizin her ay rutin hale getirmesi gereken bir şeydir.

LİMONUN KABUĞUNU SAKIN ÇÖPE ATMAYIN! ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN DETERJAN HAZNESİNE KOYUN MUCİZEYE TANIK OLUN

Çamaşır makinelerinin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Bunun başlıca sebepleri ise bakteri üreme alanı olmaları ve kıyafetlerinizi temizlemek için kullandığınız temizlik deterjanları ile su karışımı nedeniyle küf oluşabilmesidir. Çamaşır makinenizi düzenli olarak temizlemezseniz, kötü kokular oluşmaya başlayabilir, küf ve kir oluşur ve çamaşırlarınız yıkama döngüsünden geçtikten sonra temiz çıkmaz. Neyse ki, çamaşır makinenizi temizlemek kolaydır ve fazla zaman almaz. Aşağıdaki adım adım kılavuzumuzu takip etmeniz yeterlidir ve çamaşır makinenizi kısa sürede tertemiz hale getireceksiniz.

clean-boot.jpg

Çamaşır makinesi temizleme yaparken öncelikle çamaşır makinesinin fişini çekin. Kullanılmış limonu alın. Çamaşır makinesinin kazan kısmını güzelce silin. Bu aşamada limon artıkları kalabilir endişe etmeyin. Daha sonrasında hepsi temizlenecek. Kazanı sildikten sonra, kapak kısmını ve lastikleri de limonla silin. Özellikle lastikler kokuyu hapseden parçalardır. Şimdi sıra geldi deterjan bölmesine. Deterjan çekmecesinin içini de limonla silin. Son aşamada kalan limonun suyunu deterjan bölmesine sıkın ve üzerine 1 ölçü toz deterjan ekleyin. Temizlik aşamasının son evresinde makineyi en kısa programda çalıştırın ve limon artıklarının eriyip gitmesine yardım edin.

ÇAMAŞIR MAKİNENİZİ NASIL TEMİZ TUTARSINIZ?

Artık çamaşır makinenizi başarılı bir şekilde temizlediğinize göre, çamaşır makinenizi nasıl temiz tutacağınıza dair birkaç ipucu, böylece herhangi bir sorundan kaçınır ve çamaşır makinenizin daha uzun süre dayanmasını sağlarsınız.

1. Her Kullanımdan Sonra Çamaşır Makinenizi Silin

İlk olarak, her kullanımdan sonra çamaşır makinenizi hızlı bir şekilde (contalar ve deterjan bölmesi dahil) silmek iyi bir fikirdir. Bu, makinenizden küf oluşumunu durduracak nemin alınmasına yardımcı olur.

2. Kapağı/Kapıyı Açık Tutun

Çamaşır makinenizi kullanmayı bitirdikten sonra, kullanılmadığı zamanlarda kapağı/kapağı açık tutmanız iyi bir fikirdir. Bu, küf ve pisliğin büyümesini durdurur; karanlık alanlarda büyümeyi severler, bu nedenle kapak/kapı açıkken ışık içeri girebilir ve bunun olmasını engelleyebilir.

camasir-makinesi-temizligi.webp

3. Islak Giysileri Çamaşır Makinesinde Bekletmeyin

Islak giysilerinizi çamaşır makinesinden döngü biter bitmez çıkarmayı her zaman hatırlamaya çalışın. Yine, hem küf hem de kir nemi sever çünkü büyümelerine/gelişmelerine yardımcı olur, bu nedenle çamaşır makinenizde ne kadar az nem olursa, kullanılmadığında o kadar iyidir.

4. Contaları ve Contaları Temizleyin

Herhangi bir küf veya kir birikmesini önlemek için çamaşır makinenizdeki kapı contalarını ve contaları düzenli olarak temizlemeye çalışın. Ayrıca, önden yüklemeli çamaşır makinenizde sızıntılara neden olabilecek contaların ve contaların hasar görmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

5. Toz Deterjanlara Geçin

Şu anda çamaşırlarınızı yıkamak için sıvı deterjan kullanıyorsanız, çamaşır makinenizin içinde küf oluşmasına yardımcı olma olasılığı daha düşük olduğundan, toz deterjanlara veya kapsüllere geçmeyi düşünmelisiniz.

6. Düzenli Olarak Bir Temizleme Döngüsünden Geçirin

Çamaşır makinenizi düzenli olarak temizleme döngüsünden geçirmeye çalışın. Bu, çamaşır makinenizin içinde küf ve kir oluşmasını önlemeye yardımcı olur ve çamaşırlarınızın düzgün bir şekilde yıkanmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN