Lüks restoranlar domates alırken bu detaylara dikkat ediyor! Lezzetli domates seçmek meğer çok basitmiş

Lüks restoranlar domates alırken bu detaylara dikkat ediyor! Lezzetli domates seçmek meğer çok basitmiş

Sebzeler, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarından. Domates de yaz aylarının ve kahvaltıların en çok tercih edilen besinlerinden biri. Yemeklerde sıkça kullanılan domatesin lezzetli olması büyük önem taşıyor. Peki, domatesin doğal olduğunu nasıl anlarız? Domates seçerken nelere dikkat etmeliyiz? İşte, lezzetli domates seçmenin püf noktası...

Domates, kahvaltıdan uykuya kadar her yemekle giden, tadı güzel ve kalorisi çok düşük, bir mucizevi yiyecek. Fakat domatesin yetiştirilmesi esnasında kullanılan kimyasallar, insanları tedirgin edebiliyor. Domatesi mutlaka yaz mevsiminde almalısınız. Sezon dışında alacaksanız da küçük kiraz domatesleri tercih etmelisiniz.

LEZZETLİ DOMATES NASIL SEÇİLİR?

Lezzetli domates seçmenin püf noktalarının ilki, pürüzsüz olması. Lezzetli bir domates seçmek istiyorsanız domatesin sap kısımlarındaki yüzeyine bakın. Çatlak, soluk ve sert bir yapıda olan domatesleri kesinlikle almayın. Lezzetli ve iyi bir domates pürüzsüz ve parlak kırmızı olmalı. Domatesin üzerinde bulunan lekeler de lezzetli ve doğal olduğuna işaret.

Lezzetli domatesin bir diğer püf noktası da ağırlığı. Büyük görünen domateslere aldanmayın. Eğer domatesler görüntüsüne göre hafif kalıyorsa o domatesin içi kurumuştur veya boş demektir. Domatesin lezzetli ve iyi olmasını anlamak için elinize alın ve hafifçe bastırın. Eğer domates ne çok sert ne de çok yumuşaksa onu hemen alın.

AROMASI VE GÖRÜNÜMÜNE DİKKAT EDİN

Taze bir domatesin kokusu kendine özgü ve hoş bir aromaya sahip. Bununla birlikte, domatesinizden zayıf veya hoş olmayan bir koku yayıldığını fark ederseniz, bu kimyasalların varlığına işaret edebilir. Cansız veya rahatsız edici bir koku, sizi dikkatli olmaya sevk eden bir uyarı işareti olarak kullanılmalı.

Bir domatesin yüzeyini gözlemlemek, potansiyel kimyasal içeriği hakkında değerli bilgiler sağlayabilir. Domates aşırı parlak görünüyorsa ve dokunulduğunda kolayca kayıyorsa, kimyasal kalıntıların varlığına işaret edebilir. Bu tür özellikler, domatesi tüketme konusunda sizi temkinli hale getirmeli.

RENGİNE DİKKAT EDİN

Doğal olarak, domatesler tamamen olgunlaştığında canlı kırmızı renkte. Fakat kimyasalların kullanımı bazen erken olgunlaşmaya neden olarak domateslerin turuncuya dönmesine neden olabilir. Kimyasalların varlığına işaret edebileceğinden turuncu domateslerle karşılaşıldığında dikkatli olmak önemli.

Satın aldığınız domatesin menşei, kalitesinin sağlanmasında önemli bir rol oynar. Domatesleri saygın ve güvenilir marketlerden satın almayı tercih etmek, zararlı kimyasallar içerme olasılığını azaltır. Gıda güvenliği ve kalite standartlarına bağlılıklarıyla bilinen kuruluşlara öncelik verin.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN