MEB'den beklenen duyuru geldi: Veliler ve öğrenciler bayram etti: Artık tamamen kaldırıldı

MEB'den beklenen duyuru geldi: Veliler ve öğrenciler bayram etti: Artık tamamen kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemeleri resmen açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin, çocukları için kontenjan sınırlarının kaldırıldığını söyledi. Ayrıntılar Resmi Gazete'de yayımlanan kararda da yer alıyor. Bakan Özer, lise nakillerinde öğretmeni kontenjanının sınırının kaldırıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Atanan öğretmenlerimizin çocuklarının liselere geçişte yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak için okul değiştirme prosedüründeki kontenjan şartını kaldırdık" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde getirilen yeni düzenlemeye göre liselere nakil olan öğretmenlerin çocuklarının bulunduğu okullara boş kadrolara alım yapılmayacaktır.

ORTAÖĞRETİM SÜRECİ BOYUNCA BİR KERE KULLANILACAK!

lise nakillerinde öğretmeni kontenjanının sınırı kaldırıldı

15 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğin detaylarını paylaşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Görev değişikliği yapan öğretmenlerin lise kademesine giden çocuklarının nakilleri sırasında uygulanan kontenjan sınırından dolayı kendi merkezi sınav puanı altında veya kayıt alanının uzağında bir okula gitmek zorunda kaldığına yönelik bazı sorunlarını bzilere ilettiler. Bizde atanan öğretmenlerimizin çocuklarının lise kademesine geçişte yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmak için okul değiştirme sürecindeki kontenjan şartını da kaldırdık." diye konuştu.

Bakan Özer konuşmasının devamında; "Buradaki kriterimiz, merkezi sınavla öğrenci alan okullardaki öğrenci taban puanları ile ortaöğretime kayıt bölgesindeki seçmeli okullara yerleştirme dengesi arasında bir denge sağlamaktır." ifadelerini kulandı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN