Mezenkimal Tümör nedir ve belirtileri nelerdir? Neslican Tay Mezenkimal Tümör yüzünden vefat etti

Mezenkimal Tümör nedir ve belirtileri nelerdir? Neslican Tay Mezenkimal Tümör yüzünden vefat etti

4. kez yakalanan ancak güler yüzü tedavi gördüğü sürece hiç solmayan Neslican Tay, yaşama veda etti. Neslican Tay’ın hastalığını merak edenler de Mezenkimal Tümör nedir, belirtileri nelerdir? sorularına yanıt arıyor… İşte Mezenkimal Tümör ile ilgili tüm bilgiler…

 

Özel bir üniversitede psikoloji bölümü okuyan 21 yaşındaki sosyal medya fenomeni Neslican Tay, vücuduna işleyen Mezenkimal Tümörden dolayı tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Neslican’ın hastalığıyla ilgili bilgisi olmayanlar Mezenkimal Tümörün ne olduğunu, belirtilerini araştırıyor.

NESLİCAN TAY NE KANSERİYDİ

Tüm Türkiye’nin kanser illetine karşı tanıdığı 21 yaşındaki Neslican Tay’ın bacağı, 2018 yılında tümör nedeniyle kesildi. Kanseri 3 kez yenen Neslican, 4. kez kansere yakalandı ve yaşama veda etti. Verdiği yaşam mücadelesi ile birçok kanser hastasına umut olan Neslican’ın vücudunda, Mezenkimal Tümör vardı.

19-09/21/neslican-tayyy.jpg

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Hastaneden yapılan açıklamada, "Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümöre bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle kendisini kaybettik. Allah'tan rahmet tüm sevenlerine sabırlar dileriz." ifadeleri paylaşıldı

NESLİCAN'IN INSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYIN

MEZENKİMAL TÜMÖR NEDİR?

Mezenkimal tümörler, erişkinlerdeki primer mediastinal tümörlerin yüzde 10’undan daha azını oluşturur. Bu oran çocuklarda daha çoktur. Malign tümör olarak görülme oranı erişkinlerde yüzde 55, çocuklarda yüzde 85’tir.

Mezenkimal tümörler, genellikle köken aldıkları başka bölgelerdeki mezenkimal tümörleri taklit etme eğilimindedirler. Ancak boyutları, hastanın yaşı ve tümörün yerleştiği yere göre semptomları değişebiliyor.

Tümörlerin klinik davranışı diğer sarkomlarda olduğu gibi çoğu zaman agresiftir. Benign mezenkimal tümörler ise kimi zaman hızlı büyüme eğiliminde.Bu durum malign-benign ayrımının yapılmasını zorlaştırabilmektedir. İlginç olan, mezenkimal tümörler ister malign olsun, ister benign, erken yakalandıklarında tam çıkarılma şansları yüksektir. Dahası, malign tümörlerde uzun hastalıksız sağkalım değerleri yakalanabiliyor.

Tüm bu iyimser verilere rağmen, hematojen metastaz ile uzak doku ve organ yayılımı tedavilerinde cerrahları ve klinisyenleri zor durumda bırakmaktadır.

Bu nedenle sınıflandırmaları önem kazanmaktadır. Ancak üzerinde hemfikir olunmuş bir sınıflama da yoktur. Mediastinal mezenkimal tümörler orijinlendiği dokuya göre değerlendirilmiştir.

Neslican'ın kendisini tanıttığı o video:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN