Mutfağınızda Kötü Koku Mu Var? İşte Mutfaktaki Tüm Kötü Kokulardan Kurtulmanın 8 Yolu

Mutfağınızda Kötü Koku Mu Var? İşte Mutfaktaki Tüm Kötü Kokulardan Kurtulmanın 8 Yolu

Havaların ısınması ile birlikte iyice ısınan mutfağınızda zaman zaman kötü kokular ile karşılaşabilirsiniz. Haberimizde mutfağınızdaki en korkunç kokulardan nasıl kurtulabileceğinizi açıkladık...

Özellikle yaz aylarında dışarısı sıcakken mutfak kokmaya başlayacaktır. Mutfağınızda, çoğu zaman farkına bile varmadan korkunç kokular gelir. Nereden geliyor ve daha da iyisi, ondan mümkün olan en kısa sürede nasıl kurtulursunuz? Mutfakta en çok görülen korkunç kokuları listeliyor ve bunlarla nasıl mücadele edeceğinize dair ipuçları veriyoruz.

Mutfağınızdaki en kötü kokulardan kurtulmak için en iyi ipuçlarımız burada.

cop-ogutucu-limon-buz-kalip.webp

1. LİMON

Bir yemek pişirirken limon kullanırsanız, limonları hemen atmayın! Onları parçalara ayırın ve bu kötü kokuları önlemek için çöp kutusunu silmek için kullanın. Limon kabuklarını biraz sirke ile de dondurabilirsiniz. Bu şekilde, kokuyu fark etmeye başladığınızda evde her zaman temizlik küpleri olur.

2. YENİ BİR SÜNGER

Mutfağınızda belirli bir koku olduğunda süngeriniz suçlu olabilir. Birçok farklı bakteri ve mikroorganizma için bir mıknatıs. Çözüm: süngerinizi atın ve yenisini alın. Süngerinizi birkaç haftada bir değiştirmeniz gerekir.

basliksiz-17.jpg

3. KÜÇÜK YİYECEK PARÇALARINI TEMİZLEMEK

Küçük şeyler bir süre sonra büyük kokmaya başlayabilir. Lavabonun veya bulaşık makinesinin giderinde geride kalan küçük yiyecek parçalarından, dökülen yiyecek veya içeceklerden, çöp kutusunun dibindeki kirden vb. bahsediyoruz. Kırıntıları veya dökülen yiyecekleri hemen temizleyin! Bu, haşerelerin eve girmesini önlemeye yardımcı olur.

4. BUZDOLABINDA KABARTMA TOZU

Buzdolabına küçük bir kase kabartma tozu koyarak bir dizi kötü kokuyla mücadele edebilirsiniz. Bu hileye zaten aşina mısınız? Ardından her üç ayda bir kabartma tozunu yenilemeyi unutmayın. Kabartma tozu, daha geniş bir alanı kapladığında daha etkilidir, bu nedenle sığ bir kap kullanmayı düşünün. Alternatif olarak, kabartma tozu için bir hava filtresi satın alabilirsiniz. Bunlar, buzdolabınızın taze kokmasını sağlamak için özel olarak tasarlanmıştır.

5. HAVALANDIRIN

Arkasında kötü koku bırakan şeylerle yemek pişirirken ve o kokunun daha fazla dağılmasını istemiyorsanız, havanın dolaşabildiğinden emin olun. Yemek pişirirken bir pencere açın veya mutfağa bir vantilatör koyun.

60525f3545d2a07788d0250d.webp

6. ARTIKLARI HEMEN ATIN

Artık et veya deniz ürünleri gibi bazı şeyler zamanla doğal olarak kokmaya başlayacaktır. Bunları çöp kutusuna attıktan hemen sonra çöpü çıkarın.

7. SIÇRAMA ÖNLEYİCİ BİR KAPAK KULLANIN

Pastırma veya başka bir yemek pişirirken, ilk 15 dakika boyunca gerçekten güzel kokar. Ondan sonra, pek değil. Tava için sıçrama önleyici kapak kullandığınızda, yağın ocağın her tarafına sıçramasını önlersiniz. Bu sayede mutfakta kötü kokular duymazsınız.

8. BİR TESİSATÇI ÇAĞIRIN

Yukarıdakilerin hepsini yaparsanız ve mutfağınız hala kötü kokuyorsa, bir profesyonel çağırmanın zamanı gelmiş olabilir. Belki tesisatta bir şey sıkışmıştır veya bulaşık makinenizin tahliye hortumunda bükülme vardır. Bir tesisatçı, sorunun ne olduğunu bulmanıza yardımcı olabilir ve muhtemelen sizin için çözebilir. Bu sayede her yemek pişirmeye çalıştığınızda burnunuzu sıkıştırmak zorunda kalmazsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN