Nar kabuklarını atan para atmış kadar üzülecek! Saraçoğlu kabuğundaki yararı anlattı: Kaynar suya atılıp içildiğinde…

Nar kabuklarını atan para atmış kadar üzülecek! Saraçoğlu kabuğundaki yararı anlattı: Kaynar suya atılıp içildiğinde…

Narın içinden çok dışının faydası olduğunu öğrenenler şaşkına döndü. Şimdiye kadar çöpe attığınız tüm kabuklar için bin pişman olacaksınız. İbrahim Saraçoğlu, nar kabuğundaki tüm şifayı tek tek anlattı. Kaynar suya atıp içen şifasını buluyor. İşte nar kabuğunun faydaları…

Hem lezzeti ile hem de rengi ile herkesi kendine hayran bırakan narın içinin faydası kadar dışının da faydası bulunuyor. Nar kabuklarının hem sağlık açısından hem de güzellik açısından kullanıldığını açıklayan İbrahim Saraçoğlu, nar kabuklarının doğal ve etkili faydalarını belirterek alternatif çözüm arayanlar için yapılabilecek yöntemleri de açıkladı. İşte nar kabuğunun faydaları…

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kış aylarında bolca tüketilen nar taneleri kadar nar kabuğunun da faydalarını vurgulayan İbrahim Saraçoğlu, nar kabuğu çayının vücut açısından son derece yararlı olduğunu belirtti. Kaynar suyu eklenen Nar kabukları ile hazırlanan çayın gün içerisinde tüketilerek antioksidan desteği sağlanacağını ifade eden Saraçoğlu, nar çayı tarifini de verdi.

nar-kabugu-cayi-nasil-yapilir.jpg

NAR KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

  • 2 gram nar kabuğunu 100 gram kaynamış suya ekleyin.
  • 15 dakika demlenmeye bırakın.
  • Sonrasında afiyetle içebilirsiniz.

NAR KABUĞU TOZUNU NASIL KULLANILIR?

Kuruttunuz nar kabuklarını rendeleyerek toz haline getirdikten sonra salatalarınıza, içeceklerinizi ve yemeklerinize ekleyerek tüketebilirsiniz. Nar kabuğu çayı tüketerek ishal probleminize de çözüm bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra anti-inflamatuar ve antiviral özelliklere sahip olan nar kabuğu boğaz iltihabını giderme konusunda da oldukça etkilidir. Sistit sorunlarına karşı da tüketilen Nar kabuğu çay olarak tüketildiğinde kabızlık sorununu da ortadan kaldırıyor.

nar-cayi-yapilisi.jpg

NAR KABUĞU FAYDALARI

  • Diş sağlığını olumlu etkiler ve ağızda çıkan yaraları anında geçirir.
  • Kolesterolü düşürür
  • İshali ve mide bulantısını aynı gün durdurur
  • Hemoroid belirtilerini hafifletmeye yardımcı olur
  • Metabolizmayı etkili bir şekilde hızlandırır
  • İdrar yolu enfeksiyonu geçirir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN