Narın nimetlerinden daha çok faydalanmak meğer bir tutam bundan dökmek gerekiyormuş! Adeta doğal ilaç gibi

Narın nimetlerinden daha çok faydalanmak meğer bir tutam bundan dökmek gerekiyormuş! Adeta doğal ilaç gibi

Kış aylarının gözde meyvesi nar, hafif ekşi tadı olsa da insan sağlığına pek çok faydası bulunuyor. Doğal besinlerin faydalarından yararlanmak için kullanılan narın üzerine bir tutam dökeceğiniz baharat türü, birçok sorununuzu çözecek. İşte detaylar...

Beslenme uzmanları tarafından ısrarla tüketilmesi önerilen meyve nar, yüksek antioksidan içeriği ile kansere karşı koruyucu bir bariyer oluşturuyor. Sistemsel ve dönemsel hastalıklardan korunmanızı sağlayarak bağışıklığı güçlendiren sonra tuz eklediğinizde ise bambaşka bir faydası ortaya çıkıyor.

Sağlık deposu olan nar, vitamin ve mineral içeriğiyle sağlıklı yaşam sürenlerin en sık tükettiği besinlerden biri. Hem doğrudan yenebilen, hem tariflerde tat verici olarak kullanılabilen narın faydalarından yararlanmak için düzenli tüketilmesi oldukça önemli.

TUZLU NAR YEMENİN FAYDALARI NELER?

Nara tuz dökerek yediğinizde, yemek borunuzu ve bağırsaklarınızı temizleyebilirsiniz. Tuzlu nar tüketmek, biriken balgamın temizlenmesini sağlıyor. Aynı zamanda tuzun ağrı kesici özelliği nar ile birleştiğinde artıyor ve tuzlu nar baş ağrısı ve eklem ağrısı gibi ağrıların geçirilmesini sağlıyor.

Global'de yer alan habere göre, iltihap sökücü özelliği bulunan tuzlu nar boğazda tahriş nedeni ile oluşan ağrıların geçirilmesini de sağlıyor. Tuzlu narın mucizevi faydalarından yararlanmak için günde 6-7 kaşık kadar tüketmek ise yeterli oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN