Netflix İsrail'in 'Sakıncalı' dediği filmi yayınladı! Ülke ayağa kalktı "Atatürk'e de yaptılar"

Netflix İsrail'in 'Sakıncalı' dediği filmi yayınladı! Ülke ayağa kalktı "Atatürk'e de yaptılar"

Netflix'te yayınlanan Farha isimli filmin gösterime girmesinden sonra İsrail'den peş peşe tepkiler gelmeye başladı. Dizide Filistinli bir ailenin katledilmesi ülkede infial yarattı. Bakın filmin kaldırılması için İsrail ne yaptılar?

Farha (Mutluluk) isimli filmin Netflix'te gösterime girmesi İsrailli yetkililer tarafından tepkilere neden oldu. Dizide Filistinli bir ailenin İsrailli askerler tarafından yok edilişi konu ediniyor. İsrailli yetkililerden, "Filmin yayınlanması çılgınlıktır" açıklaması geldi.

farha1.jpg

İSARİL'DE İNFİAL YARATAN FİLM GÖSTERİME GİRDİ

14 yaşında Filistinli bir kızın hikayesini anlatan Farha filmi İsrail'de tepkilere neden oldu. Darin Sallam imzası taşıyan filmde İsrail askerleri tarafından köyü basılan Filistinli bir kızı ve köyünde yaşanan katliam konu alınıyor.

utanlekesi.jpg

İSRAİL'DEN PEŞ PEŞE TEPKİ

İsrail yetkilileri tarafından sosyal medyada tepkiler peş peşe gelirken, yayınlanan filmin İsrail askerlerinin itibarını zedelediğini ve provakatif bir film olduğu yönünde paylaşımlar geldi.

farha.jpg

'Utanç lekesi' olarak lanse edilen filmin Yafa Saraya Tiyatrosu'nda da oynatılması üzerine İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman'dan Saraya Tiyatrosu'na ayrılan bütçenin geri çekilmesi için talimat verdi.

ATATÜRK'ÜN 'SAKINCALI' DEDİĞİ FİLM DE YAYINLANDI

bati.jpg

Netflix'te geçen haftalarda da yayınlanan 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' adlı filmin Atatürk tarafından 1930 versiyonunu izlediği ve filmi sakıncalı bulduğu iddia edilmişti. Buna rağmen filmin gösterime girmesi bazı kesimlerce tepkilere neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN