Nisan ayında hangi sebze ve meyveler dikilir? Şimdi eken verimini çok alıyor, saksıda bile yetişiyor

Nisan ayında hangi sebze ve meyveler dikilir? Şimdi eken verimini çok alıyor, saksıda bile yetişiyor

Meyve ve sebzelerin aylara ve mevsimlere göre dikim, ekim ve bakım zamanları vardır. Peki, baharı müjdeleyen Nisan ayında hangi sebze ve meyveler dikilir? İşte o sorunun cevabı….

Mevsimlere göre ekilmesi gereken sebze, meyve ve çiçekler değişiklik göstermektedir. Öyle ki meyve ve sebzelerin mevsimlere, aylara göre dikme ve bakım süreleri bulunuyor. Tarla, bostan, bahçede 4 mevsimde de sebze ve meyve yetişse de ürünlerin ekim tarihleri farklılık göstermektedir. Peki, baharın müjdecisi olan Nisan ayında hangi sebze ve meyveler dikilir? Sebze ve meyve dikerken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…

NİSAN AYINDA HANGİ SEBZE VE MEYVELER DİKİLİR?

Nisan ayında tohum ekimi yapılacak tarlaların son sürüm işlemi yapılır, tapan ve sürgü çekme işlemleri tamamlanır. Ardından, gübreleme yapılarak fidelikler günlük sulanır, yabancı otlar ayıklanarak temizlenir. Geç tufanda patatesin ekim ve gübreleme işlemi yapılır.

nisan-ayinda-hangi-sebzeler-ekilir-1.jpg

Bahçesine biber, domates, patlıcan fidesi ekmek isteyenler 15 Nisan tarihinden sonra bu sebzelerin dikimine başlayabilir. Ayrıca çileklerin de çapasının ilkbaharda yapılması gerekiyor.

nisan-ayinda-hangi-sebzeler-ekilir-2.jpg

Diğer sebzelerden bamya, fasulye, salatalık, kabak, karnabahar, lahana ve soğan tohumlarının ekimine de başlayabilirsiniz. Ayrıca kavun ve karpuz tohumları da dikilir. Fideler ekildikten 1-2 hafta sonrasında birinci çapa yapılır.

nisan-ayinda-hangi-sebzeler-ekilir-3.jpg

Sulama yapacağınız zaman ayda bir olacak şekilde ayarlama yapmanız gerekiyor. Toprağın nemlilik oranına bakarak ayarlayabilirsiniz. Patateste birinci çapa ile boğaz doldurması yapılır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN