O illere korkutan uyarı! Kar fırtınası başlıyor: Durdu durdu birden vuracak!

O illere korkutan uyarı! Kar fırtınası başlıyor: Durdu durdu birden vuracak!

İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi büyükşehirler kara doyacak. Gerçek kışa sayılı zaman kaldı, tarih veriliyor. Meteoroloji'nin yayınladığı kar yağışına günler kala 13-19 Ocak arasının hava raporu açıklandı. Ülkemizde Ocak ayı sonuna kadar olan hava tahmini ve karın yağacağı tarih belli oldu. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Ocak ayına girmemizle halen kışlar kurak geçiyor. Yüksek basınç nedeniyle yağışa muhtaç olan ülkemizin kaderi ocak ayı sonunda değişecek.

Vatandaşlar uzun süredir "Kar hangi tarihte yağmaya başlayacak?" sorusuna odaklanmış durumda. Meteoroloji, sürpriz bir şekilde Ocak 13-19'unda hava durumu raporunu yayınladı.

hava durumu

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Raporda hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey, merkez ve doğuda normalin üzerinde, diğer yerlerde normal civarında kalması bekleniyor.

HAFTA BOYUNCA BATIDA YAĞMUR

13 Ocak Cuma ve 14 Ocak Cumartesi batıda yağmur yağacak olsa da diğer bölgelerde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. 15 Ocak Pazar gününden itibaren yağış doğu bölgelerine hareket edecek. Pazar günü Erzurum ve Sivas çevrelerinde kar yağması beklenmektedir

HAVA DURUMU RAPORU

İSTANBUL PAZARTESİ 16 DERECE

16 Ocak Pazartesi gününden itibaren hava sıcaklıkları önemli ölçüde artacak. Salı günü İstanbul'da 16 derece, Ankara'da 10 derece ve İzmir'de 15 derece olması bekleniyor. 18 Ocak Çarşamba ve 19 Ocak Perşembe sıcaklıkların aynı seviyede olduğunu bildirdi.

İSTANBUL'DA 26-28 MAYIS. OCAK'TA YÜZ KAR YAĞDI

Seyirci hava durumundan endişe duysa da Hava Durumu Forumu'ndan dikkat çekici bir yorum geldi. Hava Forum'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; “Ocak sonu ve şubat "kış gibi bir kış" gözüküyor. Şu zamana kadar kışla pek alakamız yoktu. 26-28 Ocak civarı İstanbul, Ankara, Bursa, Samsun gibi şehirlerimiz için kar ve kış sinyalleri alıyoruz. Uzun vade tahminlerine göre de Şubat iyi gibi." İfadelerine yer verildi.

hava durumu

KIŞ BAŞLIYOR

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de benzer bir mesaj paylaştı: "Türkiye'ye ilk olarak öncü bir soğuk hava dalgası gelecek. Sonra Sibirya'dan çok güçlü bir sistem gelecek. Kış başlıyor. Stratosferik darbe tamamlanıyor. Ocak sonu, şubat ve mart ayları gerçek kışı yaşayacağız. Zonal rüzgârlar artık batıdan yani Atlas Okyanusundan değil, Doğu'dan yani Sibirya'dan esecek."

HAVA DURUM RAPORU

İŞTE BUGÜNÜN HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Kurumu'nun son tahminlerine göre : İç ve batı kesimlerinde aralıklı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde, İç Ege'de, Batı Akdeniz ile Muğla, Aydın, Eskişehir, Ankara ve Konya'nın batı kesimlerinde kıyı kesimler sağanak ve yağışlı, akşam saatlerinden sonra İç Ege ve Batı Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar ve kar yağışı, Diğer yerlerde hava az bulutlu ve açık olacak. Yağmurun yoğun ve bazen çok şiddetli, 1200 m'nin üzerindeki yerlerde yoğun kar ve kar (20 cm'den fazla) olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde Sabah ve gece sis bekleniyor.

hava durumu

HAVA SICAKLIĞI : Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde normalin üzerinde, diğer yerlerde normal civarında süreceği düşünülüyor.

RÜZGÂR: Marmara'nın kuzey ve kuzeybatı yönlerden, genellikle doğu ve güneydoğudan, Marmara'nın batı kıyılarında hafif, bazen orta kuvvette, kısa süreli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ VE YER YER ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur; Batı Akdeniz'de ne kadar kuvvetli ve bazen çok kuvvetli olması bekleniyor, 1200 metrenin üzerinde yer yer kar ve sulu kar (20 cm'den fazla), trafik aksamaları, ani sel, sel, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına. bu tür olumsuzluklar karşısında dikkat edilmelidir.

hava durumu

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgar; Akdeniz'in batı kıyısı boyunca doğu ve güneydoğudan kuvvetli ve bazen kısa süreli (40-70 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklendiği için; Uçan çatılar, düşen ağaç ve direkler, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklar karşısında dikkat edilmelidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN