Odadaki köpeğin sahibi kim? 9 saniyede köpeğin doğru sahibini bulan kişilerin IQ'su 130 çıkıyor!

Odadaki köpeğin sahibi kim? 9 saniyede köpeğin doğru sahibini bulan kişilerin IQ'su 130 çıkıyor!

Bu resimli bulmacada, odadaki köpeğin Sahibinin kim olduğunu belirlemeye çalışın. Sadece yüksek zekaya kişiler köpeğin doğru sahibini 9 saniye içinde fark edebilir.

Herhangi bir problem için verdiğiniz karara bağlı olarak zekanızı test etmenize yardımcı olan birçok türde zeka oyunu vardır. Bu beyin bilmecesi, Zeka Seviyenizi değerlendirmenize yardımcı olacak eğlenceli bir IQ Testidir. Bu bulmacalarda en önemli unsur, öngörülen sürede cevaba varmadan önce problemi taramaktır.

Bu eğlenceli IQ Testleri yaratıcı düşünme ile çözüldüğünden, ipuçları görüntünün bir yerinde saklanacağından, cevaba ulaşmak için alışılmışın dışında düşünmeniz gerekir. Bu sorunları çözmek için analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanmanız gerekir. Bu yüzden, odadaki köpeğin sahibinin kim olduğunu belirlemeniz gereken ilginç bir zeka oyunu bulduk.

5-002.jpg

ODADAKİ KÖPEĞİN SAHİBİNİ 9 SANİYEDE BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görselde odadaki köpeğin sahibinin kim olduğunu belirlemeniz gerekmektedir. Bulmacada, evcil hayvanların girmesine izin verilmeyen bir odada üç kişi oturuyor. İçlerinden biri köpeğini odanın dışında bıraktı. Köpek odanın dışında sabırla sahibini bekliyor. Böylece bulmaca, izleyicileri köpeğin sahibini bulmaya zorlar.

Cevap oldukça basit ama aldatıcı olduğu için gelmeden önce resme çok dikkatli bakmalısınız. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevapları sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden fazla ileri kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

RESİMDEKİ KÖPEK KİME AİT?

Odadaki üç kişinin etrafındaki nesnelere dikkatlice bakarsanız, gerçek Köpek Sahibini tanıyabileceksiniz. Her bir kişiye tek tek bakalım:

Pencerenin yanında oturan ilk kişi çayını içerken telefona bakıyor ve çantası masanın altında saklanıyor.
Ortada oturan ikinci kişi laptopunda çalışıyor.
Üçüncü kişi, köpeklerinizi nasıl eğiteceğinize dair bir kitap okuyor.

ZEKA OYUNU CEVABI

Yani, bu zihinsel sınavın cevabı, odanın ortasında oturan adam, köpeğin sahibidir. Dikkatli bakarsanız, köpeğin tasmasına oturduğunu görebileceksiniz.

Bu zeka oyunu, gözlem ve zeka seviyenizin basit bir testiydi. Bu bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi uygulamanız gerekir.

6-001.jpg

Bu bulmacayı 9 saniye içinde çözdüyseniz, bu, ortalamanın üzerinde bir IQ Düzeyine sahip olduğunuz anlamına gelir. Unutmayın, bu tür zeka oyunları, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Yani gerçek bir IQ testi yapmak, Zeka seviyenizi öğrenmenin daha iyi bir yoludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN