'Ölümsüzlük meyvesi' olarak biliniyor! Kilogramı 80 TL'den satılan meyve her derde deva! Aktara gidenler poşet poşet dolduruyor!

'Ölümsüzlük meyvesi' olarak biliniyor! Kilogramı 80 TL'den satılan meyve her derde deva! Aktara gidenler poşet poşet dolduruyor!

Son dönemde oldukça popüler olan hünnap meyvesinin sağlık açısından birçok faydası bulunmakta. İçerisinde bulunan demir, potasyum, kalsiyum, C vitamini ve lif sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Daha bir çok faydası bulunan hünnap meyvesini kimler tüketmeli? İşte detaylar...

Türkiye'nin pek çok bölgesinde yetişen ve ölümsüzlük meyvesi olarak adlandırılan hünnap meyvesinin sağlık açısından bin bir çeşit faydası bulunmakta. İçeriğinde yüksek oranda C vitamini, demir, potasyum ve lif bulunduran ve antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi Taşbaşı Caddesi’nde uzun yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, Çin'de ölümsüzlük meyvesi olarak adlandırılan hünnap meyvesinin Güney Asya’ya özgü olduğunu, ancak günümüzde ise dünya çapında yaygın hale geldiğini söyledi.

meyvdsgdh.jpg

KİLOGRAMI 80 TL'DEN SATILIYOR

Aktar Metin Ağılönü, hünnap meyvesinin, insan sağlığı için önemli rol oynadığını söyleyerek birçok sağlık sorunu için öneminden bahsetti. Kalp, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi, kas kontrolü, diş ve kemikler için faydalı olduğunu ifade etti. Hünap’ın kilosu ise boyutuna göre değişmekte olduğu, kilogram fiyatının 80 ile 125 TL arasında değişkenlik gösterdiği ifade edildi.

“HÜNNAP BİR VİTAMİN DEPOSUDUR”

Aktar Metin Ağılönü, “Hünnap bir vitamin deposudur ve aynı zaman da Çin hurması olarak da biliniyor. Hünnap meyvesi, Güney Asya’ya özgü bir meyvedir. Ancak günümüzde tüm dünya da yaygın hale geldi, geliyor. Hünnap meyvesi, hem yiyecek olarak hem de ilaç yapımında kullanılıyor. Hünnap meyvesinin kalorisi düşüktür, ancak lif, vitamin ve mineral bakımından zengindir. Yüksek lif içeriği ve düşük kalorisi nedeniyle, hünnap mükemmel ve sağlıklı bir atıştırmalıktır. Özellikle antioksidan ve bağışıklık artırıcı özelliklere sahip, önemli bir vitamin olan hünnap C vitamini bakımından zengindir. Ayrıca kas kontrolünde önemli bir yeri vardır. Makul miktarda potasyum da içeriyor. Bunların yanında hünnap meyvesi, vücuda enerji sağlayan doğal şekerdir.

meyve.jpg

KALP SAĞLIĞI İÇİN OLDUKÇA FAYDALI

Hünnap meyvesinin vücudumuza birçok faydası vardır. Örnek vermek gerekirse, kalp sağlığını koruyor, sinir sistemini sağlığını korur, cilt salığını için faydalı bir meyvedir. Diş, kemik ve kas sağlığını koruyan bir meyvedir. Aynı zamanda düzenli ve yeteri miktarda tüketilirse enerji santralidir. Özellikle bu aylarda yani soğuk havalarda sindirim sistemimizi ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kilo vermek isteyenlerde kullanıyor. Antioksidan değeri yüksek bir meyvedir diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN