Oscar’ın şifresi ‘Yeşil Rehber’de

Oscar’ın şifresi ‘Yeşil Rehber’de

Oscar’ın habercisi olarak kabul edilen Altın Küre’nin yıldızı, üç dalda ödül kazanan Green Book oldu. Fredie Mercury’nin hayatının beyazperdeye yansıtıldığı Bohemian Rapsody de drama dalında ‘En İyi Film’ seçildi. Efsanevi sanatçıya hayat veren Rami Malek de başarılı performansıyla ‘En İyİ Erkek Oyuncu’ heykelciğini kaldırdı. Film müziği dalında ise Lady Gaga ve Mark Ronson ödüle layık görüldü.

Oscar’a giden yolda en önemli işaret sayılan Altın Küre ödüllerine 3 dalda ödül alan Green Book filmi damga vurdu. Fredie Mercury’nin hayatının anlatıldığı yılın en fazla konuşulan yapımlarından biri olan Bohemian Rapsody de iki ödül alarak Oscar’a göz kırptı.

Los Angeles’ta düzenlenen 76. Altın Küre ödülleri töreninde “Green Book (Yeşil Rehber)” 3 dalda ödül kazanarak gecenin en fazla ödül alan filmi oldu. Her yıl Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen ve Oscar’ın habercisi olarak kabul edilen Golden Globe (Altın Küre) ödülleri sahiplerini  buldu. Televizyon ve sinemanın iki ayrı kategori olarak ele alındığı Altın Küre ödüllerine  “Green Book (Yeşil Rehber)” damga vurdu. Film, en iyi müzikal/komedi film, en iyi yardımcı erkek oyuncu ve en iyi senaryo olmak üzere 3  kategoride gecenin en çok ödül alan yapımı oldu. Green Book’u geceden ikişer ödülle ayrılan, “Bohemian Rhapsody”, “Roma”, “The Kominsky Method” ve “The Assassination of Gianni Versace: American  Crime Story” adlı yapımlar takip etti.       

Ödüle layık görülen filmler şöyle

En İyi Film (Drama): Bohemian Rhapsody
En İyi Film (Müzikal/Komedi): Green Book
En İyi Film (Animasyon): Spider-Man: Into the Spider-Verse
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Rami Malek, Bohemian Rhapsody
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Glenn Close, The Wife
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal/Komedi): Christian Bale, Vice
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal/Komedi): Olivia Colman, The Favourite
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Mahershala Ali, Green Book
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Regina King, If Beale Street Could Talk
En İyi Yönetmen: Alfonso Cuaron, Roma
En İyi Senaryo: Green Book
En İyi Film Müziği: Shallow - A Star is Born (Lady Gaga, Mark Ronson)
En İyi Yabancı Film: Roma

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN