Otel çarşafları meğer bu yöntemle bembeyazmış! Sadece bir kaşığını süngere döküp lekeli bölgeye sürün

Otel çarşafları meğer bu yöntemle bembeyazmış! Sadece bir kaşığını süngere döküp lekeli bölgeye sürün

Sıcak havalar, aşırı terlemeye neden olurken kıyafetlerde de ter lekesi yapıyor. Terleme, en sevdiğimiz tişörtleri lekeleyerek onlardan vazgeçmemize neden olur. Evde bulunan doğal malzemelerle ter lekesinden anında kurtulabilirsiniz. Peki, ter lekesi nasıl geçer? Beklemiş ter lekesi nasıl çıkar? Beyaz kıyafetlerde ter lekesi nasıl çıkar? İşte, çıkmayan ter lekesine kesin çözüm...

Ter lekesi çıkmayan tişörtleri artık çöpe atmaya gerek yok. Pratik ve doğal yöntemlerle, tişörtlerdeki ter lekesini hemen çıkarabilirsiniz.

Hazırladığımız adımları uygularken leke çıkana kadar asla sıcak su kullanmayın veya kurutucuya atmayın. Çünkü ısı lekeyi sabitleyerek çıkarılmasını zorlaştırabilir veya kalıcı hale getirebilir. Çamaşır suyu da kesinlikle kullanmayın. Bu, lekelerin kumaşa sabitlenmesine neden olur.

ter-lekesi-nasil-cikar.jpg

KIYAFETLERDEN SARI VE BEYAZ TER LEKELERİ NASIL ÇIKARILIR?

TUZ

1 yemek kaşığı tuzu 1 bardak suda eritin ve bu solüsyonu lekeyi süngerle çıkarmak için kullanın. Lekeyi çıkardıktan sonra çamaşırları normal şekilde yıkayın.

LİMON

Limon mucizesi her alanda olduğu gibi temizlikte de ön planda. Limon, doğal bir ağartma görevi üstlenir ve birçok şaşırtıcı temizleme özelliğine sahiptir. Bir limonun suyunu sıkın ve eşit miktarda suyla karıştırın. İsterseniz 1 yemek kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Karışımı lekeye sürün. Ardından uygun bir programda yıkayın.

BEYAZ SİRKE

2 yemek kaşığı beyaz sirkeyi 1 bardak su ile karıştırarak lekeye uygulayın. Yaklaşık 30 dakika bekletin. Ter lekesinin oranı çoksa sirke ve suyu karıştırın. Eski bir diş fırçasıyla lekeyi ovalayın. Kıyafetinizi uygun bir deterjanla uygun programda yıkayın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN