Oyuncu Uğur Arda Aydın'a 'cinsel taciz'den hapis cezası

Oyuncu Uğur Arda Aydın'a 'cinsel taciz'den hapis cezası

İBB Şehir Tiyatroları'nda meslektaşları Mana Alkoy ve Nazife Aksoy'u taciz ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Uğur Arda Aydın, "cinsel saldırı" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Uğur Arda Aydın ile müştekiler Mana Alkoy ve Nazife Aksoy katıldı. Tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Esas hakkında beyanda bulunan müşteki Mana Alkoy, halen şehir tiyatrolarında çalıştığını belirterek, "Büyük bir baskı altında bulunuyorum. Uzun süre işimi kaybetme korkusuyla şikayette bulunmadım. Ayrıca babamı kanserden kaybettim. Şikayetim nedeniyle açılan davanın zamanaşımından düşürülmesini istemiyorum." diye konuştu.

'NE YAŞADIĞIMI BEN BİLİYORUM'

Müşteki Nazife Aksoy, birçok sıkıntısına rağmen duruşmalara katıldığını dile getirerek, "Hiçbir kadın bu sıkıntıları göze alarak böyle ağır bir şey için buraya gelmek istemez. Bizim de ailemiz var. Ne yaşadığımı ben biliyorum ve bu hiç kolay değil. Bana bunu yaşatan da ne yaşattığını çok iyi biliyor. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

'HİÇ KİMSEYE KENDİ İSTEĞİ DIŞINDA DOKUNMUŞLUĞUM YOK'

Sanık Uğur Ayda Aydın ise hakkındaki suçlama nedeniyle mahkeme huzurunda savunma yapmaktan utandığını söyleyerek, "Müşteki Alkoy, bu olaydan sonra ailemle aynı birimde çalışmış, onlarla görüşmeye devam etmiştir. Bu hareketini nasıl açıklıyor? Madem iddia ettiği şekilde bir olay olmuş, bununla ilgili pek çok yetkili birim varken neden bunların hiçbirine bildirimde bulunmamış? Bunun temel sebebi şudur: 2019 yılında genel sanat yönetmeni olarak benim adım geçti. Sanat yönetmeni olsaydım müşteki Alkoy işini kaybedeceğini düşündü. Bu yüzden böyle bir suçlamada bulundu." dedi.

Müşteki Aksoy ile şikayetçi olduğu olaydan sonra pek çok oyunda birlikte oynadıklarını savunan Aydın, "Aksoy, oyuna gelmediği için tutulan raporları etkisiz hale getirmek amacıyla hakkımda bu şikayeti yapmıştı. Bir oyuna gelmemenin kurumdaki yaptırımı tiyatrodan atılmaktır. 20 yıldır tiyatrodayım, sayısız oyunda oynadım, yönetmenlik yaptım. Şimdiye kadar hiç kimseye isteği dışında dokunmuşluğum yok. Beraatimi istiyorum." şeklinde konuştu.

2 YIL 6 AY HAPİS CEZASI

Davayı karara bağlayan mahkeme, Aydın'ı müşteki Nazife Aksoy'a karşı "cinsel saldırı" suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın yargılama süresindeki davranışları ve fail üzerindeki etkilerini dikkate alarak cezayı 2 yıl 6 aya indirdi.

Mahkeme, Mana Alkoy'un şikayetinin süresinden sonra yapılmış olması nedeniyle sanığın bu müştekiye yönelik "cinsel saldırı" davasının düşürülmesine hükmetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN