Pas kireç lekesini silgi gibi siliyor! Fayans, halı, kıyafet, mermer ne varsa... bir damlası 100 çamaşır suyundan etkili

Pas kireç lekesini silgi gibi siliyor! Fayans, halı, kıyafet, mermer ne varsa... bir damlası 100 çamaşır suyundan etkili

Günlük hayatta sayısız zorlu lekeyle mücadele ediyoruz. Söz konusu lekelerin kimisi kolaylıkla çıkarken kimisi ise oldukça inatçı oluyor. İnatçı lekelerin başında ise pas lekeleri geliyor. Peki, bizi canımızdan bezdiren pas lekesi nasıl çıkar? İşte, pas lekeleriyle olan savaşı kazanmanızı sağlayacak yöntemler...

Evlerdeki lavabo, fayans, eşya ve kıyafetlerde oluşan zorlu pas lekeleri birçoğumuzun canını sıkıyor. Bu lekelerden kurtulmak için bin bir çeşit yola başvursak da ne yazık ki istediğimiz çözümü bir türlü alamıyoruz. Ancak artık işler değişti. Sizler için derlediğimiz birkaç basit yöntemle evinizde ve kıyafetlerinizde sizi rahatsız eden pas lekelerine güle güle diyeceksiniz.

HALIDAKİ PAS NASIL GEÇER?

Halılarda oluşan pas lekesini çıkarmanın ilk yolu sert köşeli cisimle paslı alanı kazımaktır. Ancak kazıma işlemini yavaş ve dikkatli yapmanız gerekiyor ki halınız zarar görmesin.

Kazıma işleminin ardından paslı bölgeye kireç ve pas sökücü özelliği bulunan temizlik ürünü sıkın ve bez yardımıyla silin. Sildiğiniz yeri 20 dakika beklettikten sonra nemli ve temiz bir bezle durulayın ve halınızı kurumaya bırakın.

Bu işlem işe yaramadıysa başvurmanız gereken yöntem kesinlikle limon suyudur. Paslı bölgeye sıktığınız 1 limon suyu halınızdaki pası çıkartacaktır.

haber-6-ic-2.jpg

FAYANS VE DUVARLARDAKİ PASLARDAN TAMAMEN KURTULACAKSINIZ

Fayans ve duvarlarınızdaki paslardan kurtulmak için pas çıkarıcı etkisi olan temizleyiciyi sorunlu alana sıktıktan sonra 10 dakika bekleyin. Ardından fırça ya da bulaşık teli yardımıyla paslı yüzeyi silin. Bu işlemin ardından pasların geçtiğini göreceksiniz.

MERMERLERDEKİ PAS LEKESİ BUHAR OLUP UÇACAK

Mermerlerde oluşan pas lekesinden kurtulmak için diş macununa başvurabilirsiniz. Jel forma sahip olmayan macunu paslı bölgeye sıkarak diş fırçasıyla fırçalayın. Ardından su ile duruladığınızda pastan eser kalmadığını göreceksiniz.

PERDELERDEKİ PAS LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN EN ETKİLİ YÖNTEM

Uygun bir leğene yarım su bardağı sıcak su ve yarım su bardağı bulaşık deterjanı koyarak karıştırın. Hazırladığınız karışımı sprey şişesine aldıktan sonra perdenizde pas lekesi olan bölüme sıkın. Bir süre sonra perdenizdeki pasın yok olduğuna şahit olacaksınız.

haber-6-ic.jpg

KIYAFETLERDEKİ PASI GEÇİRMEK ASLINDA ÇOK KOLAY

Yarım limonun üzerine dökeceğiniz bir miktar tuz, kıyafetlerinizdeki pastan kurtulmanıza yardımcı olacak. Tuzlu limonu kıyafetinizdeki paslı yere iyice bastırın ve 20 dakika boyunca bu işleme devam edin.

Ardından limonla sildiğiniz kıyafeti güneşin altında kurumaya bırakın. Kıyafetiniz kuruduktan sonra çamaşır makinesinde yıkayın ve pasların nasıl kaybolduğunu izleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN