Pencere önlerine bir avuç serpin, arılar kokusunu alınca asla gelmiyor

Pencere önlerine bir avuç serpin, arılar kokusunu alınca asla gelmiyor

İlkbaharın gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Isınan havalarla birlikte böcekler gün yüzüne çıkmaya başladı ve arılar yeniden görülmeye başladı. Evinizden arıları doğal yollarla uzaklaştırmak istiyorsanız bu yöntemi deneyin. Pencere önlerine bir avuç serpin, arılar kokusunu alınca asla gelmiyor...

Sinek ve arıları evden uzak tutmanın doğal ve etkili yolları, kimyasal ürünlere başvurmadan pratik bir şekilde uygulanabilir. Geleneksel bilgiler ve doğal malzemeler kullanılarak yapılan bu yöntemler hem sağlığımızı korurken hem de doğal yaşam döngüsüne saygı duymamızı sağlar.

EVDEN ARI NASIL UZAKLAŞTIRILIR?

Saksıda lavanta bakımı nasıl yapılır? Lavanta saksıda yetişir mi? – Evim

Evimizin pencerelerine serpiştirdiğimiz bir avuç malzeme, sineklerin ve arıların kokusunu alarak uzaklaşmalarını sağlar. Günümüzde sıkça tercih edilen kimyasal çözümlerin yerine, bu tarz doğal yöntemlerin kullanımı insan sağlığı açısından da oldukça önemlidir.

Özellikle lavanta, fesleğen, ada çayı ve kahve gibi doğal kokular, sineklerin ve arıların evinize girmesini engeller. Lavanta çalıları bahçeye dikildiğinde, arı ve sineklerin evimize girmesini önlerken, lavanta pire ve güvelere karşı da etkilidir. Fesleğen saksıları da karasinek ve sivrisineklerin hoşlanmadığı kokular yayarak evden uzaklaşmalarını sağlar.

Lavanta çalılarını dikmek için bahçeniz yoksa cam kenarlarına serpiştireceğiniz lavanta yaprakları da arıları uzak tutmanıza yardımcı olur ya da küçük bir saksıya ekeceğiniz lavantaları cam kenarına koyarak bütün gün arıları evinizden uzak tutabilirsiniz.

Yaz akşamlarında bahçede veya balkonda otururken arıların rahatsız etmesini engellemek için ada çayı ve Türk kahvesi tütsüsü oldukça etkilidir. Bu doğal tütsü, güzel kokulu ancak yoğun bir duman çıkartır ve sineklerin ve arıların uzak durmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN