Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 2019'da Ramazan Bayramı tatili 9 gün...

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 2019'da Ramazan Bayramı tatili 9 gün...

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor ve ne zaman bitiyor sorularını araştıranlar, 2019’da Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olduğunu biliyor. 9 günlük bu uzun tatil maratonunda tatil planı yapmak isteyenler Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olduğunun yanı sıra ne zaman başladığını ve ne zaman bittiğini sorguluyor. İşte Ramazan Bayramı tatiline dair aradıklarınız…

Bu yıl 29 gün sürece Ramazan-ı Şerif’in bitmesiyle 2019’da Ramazan Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi. Bir hayli uzun olan bu tatil süresi öncesi plan yapmak isteyen vatandaşlar, Ramazan Bayramı tatilinin 2019’da ne zaman başladığını ve ne zaman bittiğini merak ediyor. Ramazan’da oruç ibadetini yerine getiren Müslümanlar, yaz ayına da denk gelmesiyle birlikte süresi uzun olan Ramazan Bayramı tatilini fırsata çevirmek istiyor. Memleketine, yazlık beldelere ya da bir geziye çıkma planı yapanlar da Ramazan Bayramı tatilinin ne zaman başladığını ve ne zaman bittiğini araştırıyor. İşte detaylar…

Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Cumhurbaşkanlığı tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına Ramazan Bayramı tatili ile ilgili idari yazı gönderilmişti. Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00’te başlayarak 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona ereceği vurgulanan söz konusu yazıda, kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alındıktan sonra hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi adına asgari düzeyde personel bulundurulması şartıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü (Arefe) yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun görüldüğü vurgulanmıştı. İdari izin süresi boyunca görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede yapılmayacağı fakat kullanmadıkları idari izinleri, idarenin uygun gördüğü dönemlerde kullanabilecekleri de aktarılmıştı.

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

3 Haziran Pazartesi gününe denk gelen Ramazan Bayramı arefesinin ardından 4-5-6 Haziran Ramazan Bayramı olarak idrak edilecek.

 19-05/23/ramazan-bayrami-ne-zaman-basliyor-ne-zaman-bitiyor-2019da-ramazan-bayrami-tatili-9-gunjpgg-1558598556.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN