RTÜK'ten izlenme rekorları kıran diziye inceleme! Gerekçesi o sahne mi?

RTÜK'ten izlenme rekorları kıran diziye inceleme! Gerekçesi o sahne mi?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' isimli dizi hakkında inceleme başlattı. Hem çok izlenen hem de çok tepki çeken diziye inceleme başlatılmasının gerekçesi ise "kadına şiddet"...

Yayınlandığı ilk günden beri sansasyonlarla anılan "Kızılcık Şerbeti" sonunda RTÜK'ün radarına girdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 'Kızılcık Şerbeti' dizisi hakkında “kadına karşı şiddet” gerekçesiyle inceleme başlattıklarını açıkladı.

RTÜK, Show TV'nin 'Kızılcık Şerbeti' dizisi hakkında inceleme başlattı.

thfthh.jpg

Twitter hesabından açıklama yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, başlatılan incelemeyi "SHOW TV medya hizmet sağlayıcısında Kızılcık Şerbeti isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleriyle paylaştı.

fgdg.jpg

TEPKİ ÇEKEN SAHNE

Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sibel Taşçıoğlu, Settar Tanrıöğen ve Ceren Karakoç'un rol aldığı dizinin son yayınlanan bölümünde zorla evlendirilen Nursema karakteri, evlendirildiği adam tarafından camdan aşağı atılıyor.

İlgili sahne kısa sürede sosyal medyada gündem olmuş, tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Dizi daha önce de "alkolsüz kolonya" sahnesi ve başörtülü kadınlara ayrımcılık yapan karakterlerin varlığı sebebiyle gündem olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN