Saç bakımına para dökmeye son! Bu tuzu kullanın paranız cebinizde kalsın

Saç bakımına para dökmeye son! Bu tuzu kullanın paranız cebinizde kalsın

Saça bakım yapmak saçın güzel ve sağlıklı görünmesinin ilk kurallarından birisidir. Kişinin bakımlı görünebilmesi için saçların bakımlı olması oldukça önemlidir. Son zamanlarda gelen zamlardan saç bakım ürünleri de nasibini aldı. Peki saç bakımına faydalı olan ürün hangisidir?

Saç bakımı için Epsom tuzu kullanmayı hiç düşündünüz mü? Bu mineral tuz geleneksel olarak banyo tuzu karışımlarında kas ağrılarını gidermek için kullanılır. Ancak artık birçok kişi saçlarına hacim kazandırdığı iddiasıyla kullanmaya başladı. Evet, saçınız ve saç deriniz için Epsom tuzu kullanmak güvenlidir. Magnezyum, kükürt ve oksijenden oluşan doğal olarak oluşan bir kimyasal bileşiktir. Epsom tuzu, magnezyum sülfat olarak da bilinir.

Epsom tuzu, farklı bir kimyasal yapıya sahip olduğu için normal sofra tuzlarından ve deniz tuzlarından çok farklıdır. Dokusu ve tuza benzer görünümü nedeniyle “tuz” olarak adlandırılır. Geleneksel olarak burkulma, kas ağrısı, uykusuzluk ve fibromiyaljiyi yönetmek için kullanılır. Faydalarının hiçbiri bilimsel olarak araştırılmamış olsa da, anekdot niteliğindeki kanıtlar, Epsom tuzunun bu rahatsızlıkların giderilmesinde faydalı olduğunu iddia ediyor.

epsom-salt-for-hair-how-to-use-it-jpg.webp

Epsom tuzu, saç hacmi arttırıcı ve saç ve saç derisi spreyi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. Muhtemel sebep, Epsom tuzunun yağı saçtan ve saç derisinden çıkararak yağlılığı azaltmasıdır. Tuz spreyleri ayrıca saça doku verir, doğal dalgalar ekler ve saç tellerine hafif gevrek bir doku verir. Epsom tuzu, mantarın çoğalmasını yöneterek fazla yağı azaltabilir.

SAÇINIZ İÇİN EPSOM TUZU NASIL KULLANILIR?

1. HACİM VERİR

Bu yağlı, kuru ve kıvırcık saçlar için idealdir. Saça hacim ve doku katacak ve bukleleri buklelerinizdeki fazla nemi sıyırmadan tanımlayacaktır.

  • 1 su bardağı Epsom tuzu
  • 1 su bardağı sülfatsız saç kremi

Uygulanışı

  1. İki malzemeyi karıştırın.
  2. Şampuandan sonra bu karışımı saçınıza uygulayın.
  3. 15 ila 20 dakika bekletin.
  4. Oda sıcaklığında suyla iyice durulayın.

basliksiz-17.jpg

2. ARINDIRICI ÇÖZÜM

Saç şekillendirme ürünleri kullanıyorsanız, fazla ürün birikimini gidermek ve saç kilitlerinizi ve saç derinizi temizlemek için bu Epsom tuzu solüsyonunu kullanabilirsiniz.

  • Su
  • 1 su bardağı Epsom tuzu
  • 1 su bardağı limon suyu veya elma sirkesi (seyreltilmiş)

Uygulanışı

  1. Bütün malzemeleri karıştır.
  2. Bu karışımı örtün ve 24 saat bekletin.
  3. Bir gün sonra saçınızı solüsyonla yıkayın.
  4. 15 ila 20 dakika bekletin.
  5. İyice durulayın ve saçınızı şekillendirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN