Saçlarınızın pürüzsüz olması için 1 gece yetiyor! Tek yapmanız gereken gece yatmadan sürmek: Yıpranmış ve mat saçlar için...

Saçlarınızın pürüzsüz olması için 1 gece yetiyor! Tek yapmanız gereken gece yatmadan sürmek: Yıpranmış ve mat saçlar için...

Kadınların saçları uzun olduğu gibi bakımı da oldukça zordur. Saçların kolayca yıpranması ve mat bir görünüme sahip olması birçok açıdan istenmeyen durumdur. Dalgalı saç tipinde sık görülen bu detayları düzeltmek ise çok basit. Tek yapmanız gereken gece yatmadan önce saçınıza sürmek. İşte tüm detaylar...

Saçlarınız mat ve yıpranmış görünüyorsa bu detaylara dikkat etmeniz öneriliyor. Sürekli olarak saçlarınızı taramak ve nazik bir şekilde kurutmanız saçınızın birbirine girmesini engelleyecektir. Saçların uzun olması nedeniyle bakımı da bir o kadar zorken kadınlara tavsiyeler paylaşıldı. Saçlarına bu tarifleri uygulayanlar pürüzsüz bir saça kavuşuyor.

sactarama-i15f-cover.webp

TARAMA İŞLEMİNİ DİKKATLİ YAPIN

Saçlarınızın birbirine dolanması hem yıpratıcıdır hem de zorlu ve acı verici olabilir. Düğüm olan saçlarınız ile uzun süre uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Saçlarınızı bölge bölge ayırarak taramak size büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Saç kesimi yaparmış gibi taramadan önce bölgelere ayırmanız öneriliyor. Saçlarınız çok karışmış olması halinde çok acımaması için parmaklarınızı ya da arası geniş olan tarakları kullanın.

TARAMA İŞLEMİNE UCLARDAN BAŞLAYIN

Saçlarınızı tararken yapacağınız en büyük hatalardan birisi de saçları yukardan aşağı taramaktır. Kökünden ucuna doğru taramanız halinde saçınızı yıpratabilirsiniz. Saçlarınızda düğüm olması halinde en uçlardan başlayarak köküne doğru ilerlemeniz tavsiye edilir. Dolaşmaların en yoğun olduğu bölgeden taramaya başlamanız önerilir.

SAÇLARINIZI NEMLİ TUTUN

Saçlarınızı sürekli olarak nemli tutmanız gerekir. Saçlarınızın kuruması yıpranmaya ve kırılmalara yol açacaktır. Şampuanlar ve saç bakımlarınız, saçınızı kurutabilir. Bu durum ise saçlarınızı yıpratır ve dolaşmasını sağlar. Bu durumu tersine çevirmek için sağlıklı yağlar ile saçınızı besleyebilirsiniz. Saçlarınızın sağlıklı olması için sürekli nemli olduğundan emin olmanız gerekir. Gece yatmadan önce saçınızı yağ ile besleyerek uyumanız sabah sorunsuz bir şekilde uyanmanızı sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN