Sadece dahi olanlar bulabiliyor! Bu resimde gizlenen tavşan nerede?

Sadece dahi olanlar bulabiliyor! Bu resimde gizlenen tavşan nerede?

Optik yanılsamalar son yılların en eğlenceli faaliyetlerinden biri haline geldi. Bu kez karşınıza Hindistan'dan bir optik yanılsama ile çıkıyoruz. Resimde sohbet eden grubun arasına gizlenmiş bir tavşan görseli bulunmakta. Çoğu insan resimde gizlenmiş tavşanı bulmakta hayli zorlanmakta... Bakalım siz bulabilecek misiniz?

Bu optik yanılsama görüntüsünde, oturma odasında göz göre göre bir tavşan gizlenmiştir. Eğer tavşanı 6 saniyede görürseniz kartal gözlere sahipsiniz. Gözlem becerilerinizi test etmek için bu optik illüzyon mücadelesini hemen deneyin!

Yukarıda paylaşılan görsel, bir grup insanın oturup sohbet ederek vakit geçirdiklerini görebileceğiniz bir oturma odası sahnesini gösteriyor. Bu insanlar arasında saklanan bir tavşan var ve görevi başarıyla tamamlamak için onu 6 saniye içinde bulmanız gerekiyor.

Optik illüzyonlar, kişinin gözlem yapma ve eleştirel düşünme yeteneğini değerlendirmenin en temel yollarından biridir. Zekanızı test etmek için iyi bir yol olduğu düşünülse de daha gelişmiş yöntemler mevcuttur.

Gerçek IQ seviyenizi öğrenmek istiyorsanız, profesyonelce tasarlanmış IQ testleri öğrenmenin en iyi yoludur.

kapak.jpg

RESİMDEKİ TAVŞANI 6 SANİYEDE BULUN

İllüzyon, alay etmek veya kandırmak anlamına gelen Latince illusio veya illüzyonem kelimesinden türetilmiştir. Dolayısıyla optik yanılsamanın temel dayanağı, insan beynini kandırarak kandırmaktır.

Araştırmaya göre, optik illüzyonlar insan beyninin işleyişini anlamada yardımcı olabilir. Bilim adamları, optik illüzyonların beyin üzerindeki etkisine ilişkin çalışmalardan elde edilen bilgiler sayesinde, insanlar optik illüzyonlarla meşgul olduklarında beynin hangi bölgelerinin aktive olduğunu belirleyebildiler.

Optik illüzyonlar, bilimsel araştırmalara yardımcı olmanın yanı sıra, günlük hayatımızdaki stresi geçici olarak atmamıza yardımcı olur ve beynimiz için sağlıklı egzersiz sağlar. Gözlem becerilerinizi geliştirmek için iyi bir yaklaşımdır. Gözlem becerileriniz ne kadar iyi? Şimdi öğrenelim.

GİZLİ TAVŞANI TESPİT ETTİN Mİ?

Tavşanlar sevimli canlılardır ve iyi evcil hayvanlar olabilirler. Buradaki zorluk, oturma odasında saklanan bir tavşanı bulmaktır ve süre sınırı 6 saniyedir. Bu optik yanılsama mücadelesini çözmek için, iyi gözlem becerileriyle ayrıntılı bir şekilde yönlendirilmelisiniz.

Tavşanı gördün mü? Resme çok dikkat edin ve resimdeki tavşanı görüp göremeyeceğinize bakın. Acele et, zaman bitiyor.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Zaman sınırı sona erdi. Zaman sınırı içinde kaçınız tavşanı görebildi?
Tavşanın oturma odasında nerede saklandığını mı merak ediyorsunuz? Aşağıdaki çözüme göz atın.

Tavşan, kanepede ince anahatlı bir görüntü olarak görülebilir. Yerini bulmayı kolaylaştırmak için bir daire ile işaretlenmiştir.

2-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN