Saksınıza bir parmak vicks sürün etkisini anında görün! Bu basit yöntem hayatınızı değiştirecek

Saksınıza bir parmak vicks sürün etkisini anında görün! Bu basit yöntem hayatınızı değiştirecek

Evde çiçek yetiştirmek oldukça zevkli bir iştir. Çocuğunuz gibi baktığınız bu bitkiler zaman zaman istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Zaman zaman kullandığınız gübre veya da çiçeklerinize gösterdiğinizi özenin azalmasıyla sineklenme problemi görülebilir. Bu sinekler küçüktür ve insanı oldukça rahatsız eder. Evin için küçük sineklerle kaynayabilir. Bu durumdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Sizlere vereceğimiz bu yöntem ile sineklenme probleminden anında kurtulacaksınız. İşte o pratik yöntem...

Evde renk renk beslediğimiz ve gözümüz gibi baktığımız çiçekler bazen bize zülüm olabilir. Özellikle ev hanımlarının gözü gibi baktığı ev çiçekleri zaman zaman sineklenme problemine neden olur. Bunun nedeni kullandığınız gübre ve yaptığınız çiçek bakımından kaynaklanabilir. Bu tarz durumlarda evin içi küçük sineklerle dolup taşar. İstenmeyen görüntülere neden olan bu durumdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Kimse bu yöntemleri bilmiyor ancak denediniz mi anında etkisini göreceksiniz. İşte hayatınızı daha da kolaylaştıracak o basit yöntem...

SİNEK DERDİNDEN ANINDA KURTULUN

Saksı çiçekleri güzel görünüşleri ile ev hanımlarının en çok tercih ettiği bitkilerdir. Tatlı ve rengarenk yapısıyla mükemmel bir görüntü sunan bu bitkiler bazen olduğundan daha fazla can sıkabiliyor. Bakımları oldukça zor olan bu bitkiler zaman zaman sineklenme problemine neden olur. Ne yapsanız da bu sineklerden kurtulamazsınız ve en sonunda pes edersiniz. Ancak sizlere önereceğimiz bu basit yöntem ile sineklenme derdinden kurtulacaksınız.

kmfgfgf-10.jpg

VİCKS KREMİ İLE MUCİZELER YARATIN

Her alanda kullanılan vicks kremini bu sefer bitki bakımında kullanacağınız. Eğer sizin bitkinizin etrafında da çok sinek varsa yapmanız gereken çok basit. Vicks kremini parmağınızla alın ve bitkinizin saksına sürün. Bu sayede bir daha ne sinek gelecek ne de böcek.

kmhggh.jpg

SAKSI ÇİÇEKLERİNDE SİNEKLENME NASIL GİDERİLİR?

Saksı çiçeklerinde oluşan sineklemeyi engellemek için en başta yapılması gereken şey çiçekle düzenli olarak ilgilenmektedir. Bu şekilde bu sorun daha başında fark edilebilecek ve daha büyük sıkıntılara yol açmadan engellenebilecektir. Çiçeğin sineklenmemesi için ilk olarak toprağın çok nemli kalmaması gerekmektedir.

Bu durum olursa toprağa kuru toprak ilave ederek o fazla olan ıslaklığı, nemi azaltmalısınız. Aynı zamanda asprinli su karşımı da sineklenmeyi daha olmadan önleyici bir etkisi ile engellemektedir. Sağlığa ne kadar zararlı olsa da çiçeğin toprağına atılan sigara izmariti de çiçeğin sineklenmesini engellemektedir.

kmfggfgf-18.jpg

İnsan sağlığına çok zararlı olsa da çiçeklerde bu şekilde olumlu bir etkisi vardır. Aynı zamanda bu durum engelleyen veya bitiren ilaçlarda bulunmaktadır. Bu ilaçlar kimyasaldır. Bu nedenle bunlara ihtiyaç duymadan önce doğal yollar ile bu sineklenme durumundan kurtulmaya çalışmalıyız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN