Sanatçı ve söz yazarı Hülya Şenkul hayatını kaybetti

Sanatçı ve söz yazarı Hülya Şenkul hayatını kaybetti

Türkiye'nin önemli söz ve beste yazarlarından biri olan Hülya Şenkul hayatını kaybetti. 5 ay önce bir trafik kazası geçirdiği öğrenilen Şenkul, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Şenkul, Orhangazi’de Gazi Orhanbey Camisinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Sanatçı, söz ve beste yazarı olan bir çok ünlü sanatçının menajerliğini de yapan Hülya Şenkul hayatını kaybetti.

İstanbul’da yaşayan sanatçı, söz ve beste yazarı, şair özellikleri bulunan Hülya Şenkul bir çok ünlü sanatçıya yazdığı şarkı sözleri ile tanındı. En bilinen eseri ise Serdar Ortaç’a yazdığı Zakkum Çiçekleri şarkısı oldu.

TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ

5 ay önce bir trafik kazası geçirdiği belirlenen Hülya Şenkul hastanede tedavi görüyordu. Hülya Şenkul dün ikindi vakti Orhangazi’de Gazi Orhanbey Camiinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

sdfsf.png

MESAM'DAN AÇIKLAMA

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Şenkul'un ölümünün ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

MESAM'ın paylaşımı şu şekilde:

"MESAM yönetim kurulu üyesi olarak kurumumuza büyük hizmetlerde bulunmuş müzisyen, söz yazarı, şair ve öğretmen Hülya Şenkul’u kaybettik.

Cenazesi bugün ''BURSA ORHANGAZİ MERKEZ CAMİİ'NDEN İKİNDİ NAMAZINA MÜTEAKİP KALKACAKTIR.''

Şiirleri çok sayıda ünlü besteci tarafından bestelenen Hülya Şenkul’un şarkıları; Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Emel Sayın, Adnan Şenses, Hüner Coşkuner, Sibel Can, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Emrah ve Alişan gibi çok sayıda sanatçı tarafından yorumlandı.

Şarkıları arasında Serdar Ortaç’ın okuduğu “Zakkum Çiçekleri”, Emrah’ın okuduğu “Hey Hey Taksi” ve Bülent Ersoy’un yorumladığı “Ya Onu Geri Ver Ya Beni de Al” gibi eserler bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN