Sanatçılardan Osman Kavala tepkisi: Bugün de utandık elhamdülillah

Sanatçılardan Osman Kavala tepkisi: Bugün de utandık elhamdülillah

Gezi Parkı davasında iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet diğer sanıklara ise 18'er yıl hapis cezası verilmesine sosyal medyada tepkiler büyüyor. Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, Gezi davası kararlarına “Adalet lazım olan tek şey…” göndermesinde bulunurken, Ahmet Mümtaz Taylan, ''Osman Kavala Müsamere bitti. Bugün de utandık elhamdülillah'' tepkisinde bulundu.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Çağlayan Adliyesi’nde görülen üçüncü Gezi Parkı davasının karar duruşması sonucunda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 16 kişiye ise 18’er yıl hapis cezası verildi.

Mücella Yapıcı, Can Atalay, Çiğdem Mater, Yiğit Ekmekçi, Hakan Altınay ve Mine Özerden’in tutuklanmasına karar verildi.

Gezi'de verilen hapis cezası kararları sosyal medyada 'hukuksuz' olarak nitelendirildi. Öte yandan siyaset cenahından, uluslararası örgütlerden, gazeteciler ve sanatçılardan tepki yağdı.

Sanatçı Sabahat Akkiraz, ''Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır. Hz. Ali'' göndermesinde bulunurken, Zülfü Livaneli, ''Düştüm bir ormana yol belli değil/ Yatarım yatarım yıl belli değil Dehşet içindeyim Osman Kavala'' değerlendirmesinde bulundu.

Dünyaca tanınan sanatçı Selda Bağcan ise twitter hesabından ''Nazım’ın, Sabahattin Ali’nin başına ne geldiyse bugün GEZİ’nin başına da o geldi…'' dedi.

TRT 1'de yayınlanan fenomen dizi Leyla ile Mecnun'da 'İskender' karakterini oynayan Ahmet Mümtaz Taylan, ''Osman Kavala Müsamere bitti. Bugün de utandık elhamdülillah.'' sözleriyle tepki gösterdi.

Bir tepki de ünlü komedyen Şahan Gökbakar’dan geldi. Gökbakar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Adalet lazım olan tek şey…” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN