Fransa'dan Osman Kavala kararına kınama

Fransa'dan Osman Kavala kararına kınama

Fransa, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını kınadı. Fransa, Kavala'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Gezi Parkı Davası'nın karar duruşmasında iş insanı Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasına, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Yiğit Ali Emekçi’nin hükümeti ortaya kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına ve tutuklamalarına karar verilmişti.

Kararın ardından Fransa, Kavala’nın hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasından, takdir indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasını kınadı.

AFP'nin son dakika haberine göre, Avrupa Birliği, Almanya ve ABD'nin ardından Fransa'dan da 1638 tutuklu olan iş insanı Osman Kavala'nın hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasından, takdir indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasına kınama geldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN