Gezi Parkı davasında üye hakimden karşı oy

Gezi Parkı davasında üye hakimden karşı oy

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Oy çokluğu ile alınan karara üye hakim karşı oy kullandı. Hakim, Kavala ve diğer sanıkların üzerlerine atılan suçları destekleyen somut kanıtlar olmadığını belirterek beraat ve tahliyelerini talep etti.

Gezi Parkı davasında Osman Kavala ve diğer sanıklar için verilen karara, üye hakimden karşı oy geldi. Üye hakim, tüm sanıkların üzerlerine atılan suçları destekleyen somut kanıtların olmadığını belirtti.

GEZİ PARKI DAVASINDA KARAR

Gezi Parkı davasında karar verildi. Davada Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi'ye 18’er yıl hapis cezası verildi, hepsinin tutuklanmasına karar verildi.

ÜYE HAKİM, KAVALA'NIN BERAAT VE TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Oy çokluğu ile alınan karara üye hakim karşı oy kullandı. Üye hakim dosyada dinleme kayıtlarından başka delil olmadığını belirterek sanıkların üzerlerine atılı suçlardan cezalandırılmalarına yeterli delil bulunmadığından beraatlerine karar verilmesini gerektiğini belirtti. Karara muhalif kalan üye hakim Osman Kavala ve diğer sanıklar için ilk dinleme kararının 18 Haziran 2013'de ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçuna ilişkin olarak alındığını, ‘hükümete karşı suç’ suçundan alınan dinleme kararı olmadığını belirterek dinleme kayıtlarının kanuna ve hukuka aykırı delil niteliğinde olduğunu açıkladı.

"SOMUT KANITLAR YOK"

Hakim, "Sanıkların kanuna aykırı dinleme kayıtlarına karşı beyanları da yasak delile dayandığından hükme esas alınamayacağı, aksi kabul edilse dahi kayıtlarını destekleyen somut kanıtlar olmadığı ve tek başına dinleme kayıtlarının sanıkların üzerlerine atılı suçlardan mahkumiyetlerine yeter olmadığı anlaşılmış olup sanıkların üzerlerine atılı suçlardan cezalandırılmalarına yeter her türlü kuşkudan uzak somut, kesin ve inandırıcı başkaca delil de bulunmadığından beraatı, tutuklu sanık Osman Kavala’nın tahliyesiyle diğer sanıkların tutuklanmaması görüşündeyim.” ifadelerini kullandı.

basliksiz-3aa.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN