'Şeyhül Muharririn' Ahmet Kabaklı Bakü'de anılacak

'Şeyhül Muharririn' Ahmet Kabaklı Bakü'de anılacak

Türk Edebiyatı Vakfı'nın kurucusu, gazeteci, edebiyat tarihçisi ve fikir adamı Ahmet Kabaklı, vefatının 17'inci yılında Bakü'de anılacak.

"Şeyhül Muharririn" lakaplı Ahmet Kabaklı Türk Edebiyatı Vakfı ve Azerbaycan Yazarlar Birliği'nin ortaklaşa düzenleyeceği programlar kapsamında panel, konser, şiir dinletileri ve kitap takdimleri gerçekleştirilecek. Azerbaycan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın dedesi Mir Celal'in Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları'nca İstanbul'da yayımlanan 'Kemterovlar Ailesi' isimli hikaye kitabının takdimi, ailesinin de katılımıyla Mir Celal Müze Evi'nde 9 Şubat’ta yapılacak.

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar'ın 'İyi Padişah'ın Masalı' isimli hikayesini farklı Türk lehçelerinde aynı kitapta buluşturan Türk Edebiyatı Vakfı, bu kitabın takdimini de 10 Şubat'ta gerçekleştirecek. Aynı gün Azerbaycan Yazarlar Birliği Natevan Kulübü'nde Ahmet Kabaklı paneli düzenlenecek. Bu program sırasında Kabaklı'nın Azerbaycan Türkçesine aktarılan 'Yunus Emre' kitabı davetlilere hediye edilecek. Aynı günün akşamında ise Esat Kabaklı ve Mihriban Zeki konseri Reşid Behbudov Mahnı Tiyatrosu'nda verilecek.

Türkiye ve Azerbaycan şairleri, şiirlerinden örnekleri 11 Şubat'ta Sumgayt Poeziya Evi'nde dinleyicilere sunarken, programın ardından Ahmet Kabaklı'nın yeğeni halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı da bilinen eserlerini seslendirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN