Soğuk kış günlerine bir destek de devletten! Kombileri kısıkta yakma devri bitti: Devletten okkalı fatura desteği başladı!

Soğuk kış günlerine bir destek de devletten! Kombileri kısıkta yakma devri bitti: Devletten okkalı fatura desteği başladı!

Ekonomik zorluklar içerisinde fatura ödemekte dahi zorlanan vatandaş, soğuk havaların gelmesiyle kara kara düşünmeye başladı. Faturalar nasıl ödenecek ? Devletten fatura desteği geliyor.

Kış aylarının gelmesiyle faturalara bir yenisi daha eklendi. Ödemelerinde zorlanan vatandaşa yeni bir haber. Vatandaş nasıl ısınacak? işte detaylar.

doğalgaz destek paketi

HÜKÜMETTEN FATURA DESTEK PAKETİ

Vatandaşın çektiği sıkıntılar doğrultusunda çalışmalar yapan hükümet, yaptığı çalışmalar sonrasında yeni bir destek programını daha ortaya koydu. Kış aylarında halkın ödemekte zorluk çektiği doğalgaz faturasına devletin destek vereceğini, vatandaşı biraz olsun rahatlatacağını açıkladı. Seçimlerin de yaklaşmasıyla yaptığı destekleri hızla açıklayan hükümet vatandaşın rahat bir kış geçirmesini sağlayacağını belirtti. Destek ödemelerinin PTT şubelerinden yapılacağı ve başvurunun da e-devlet üzerinden olacağı açıklandı.

devlet destek programı

BAŞVURU YAPANA 2500 TL

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılacağı ve onay alan vatandaşların anında hesaplarına 2500 TL yatacağı söylendi. Destek parasının Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı tarafından ödeneceği belirtildi. Başvuru yapabilmek için kişilerin TC vatandaşı olması ve doğalgaz bulunan il veya ilçede ikamet ediyor olması gerekmektedir. Aynı zamanda açıklanan bilgiler doğrultusunda ödemelerin eylül ayında başlayacağı ve mart ayının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlara 900 TL ile 2500 TL arasında değişiklik gösteren ödemeler yapılacağı açıklandı. Başvuran ve onayını alan kişiler kimlikleri ile PTT şubesine giderek destek ödemesini kolaylıkla alabilecek. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN