Solak İnsanlar Hakkında Bilmediğiniz Şeyleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Solak İnsanlar Hakkında Bilmediğiniz Şeyleri Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Solak olan insanlar hakkında yapılan araştırmalar ve gerçekler oldukça dikkat çekici. Bizde haberimizde solak insanlar hakkında bilmediğiniz gerçeklere değindik. İşte çok şaşıracağınız o araştırmaların sonucu...

Solak olmanın avantajları ve dezavantajları vardır. Sağ elini kullanan bir kişinin yanında otururken yazarken dirseklerine vurmak, normalde tutulamayan bir makas bunlardan bazılarıdır. Solak insanlar günlük yaşamlarında genellikle sakarlıkla karşılaşırlar. Ama solaklar muhtemelen bunu zaten biliyorlar. Ancak solak insanlar hakkında bilmediğiniz başka şeyler de var. Bunları sizin için listeleyeceğiz.

hand-1.jpgNÜFUSUN YÜZDE 12' Sİ SOLAK

Nüfusun sadece yüzde 12'si solak, ancak bu yüzde yavaş yavaş artıyor. Çoğu ülkede solak olmak uzun zamandan beri kabul edilse de hala solak olmayı kabul etmeyen ülkeler var. Neyse ki, giderek daha fazla kabul görüyor ve bu nedenle solaklığı benimseyen insanların yüzdesi yavaş yavaş artıyor. 1860'da solakların şeytanla bir antlaşma yaptığı bile düşünülüyordu.

SOLAK OLAN KİŞİLERDE ALERJİ OLMA ŞANSI DAHA FAZLA

Solak mısınız ve ilkbaharda alerjiniz var mı? Bu şaşırtıcı değil. Cerebral Dominance: The Biological Foundation adlı kitap, solak insanların bir şeye alerjisi olma olasılığının 11 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Ayrıca otoimmün bir hastalık geliştirme şansları 2,5 kat daha fazladır.

SOLAKLAR MİGRENE KARŞI DAHA HASSAS

Solak bir insanın hayatı her zaman güllük gülistanlık değildir. Ayrıca, sol elini kullanan kişilerin sağ elini kullananlardan iki kat daha sık migren geçirdiği görülüyor.

basliksiz-12.jpg

SOLAK İNSANLAR HUZURSUZ UYURLAR

Hepimiz bazen uykumuzda hareket ederiz, ancak solak insanlarda çok daha yaygındır. Periyodik uzuv hareket bozukluğu (PLMD) fenomeni, solak insanlar arasında çok daha yaygındır. PLMD, uzuvların uyku sırasında istemsizce hareket ettiği bir durumdur. 2011'de yapılan bir araştırma, sol elini kullananların yüzde 94'ünün, sağ elini kullananların yüzde 69'una kıyasla bazen bundan muzdarip olduğunu gösteriyor.

SOLAKLAR DAHA ZEKİ

Evet, solak olmanın da avantajları olabilir. 2007'de yapılan bir araştırma, solak insanların genellikle daha yüksek IQ'ya sahip olduğunu gösteriyor. Ne yazık ki, bunun nasıl çalıştığını tam olarak bilmiyoruz. Daha da kafa karıştırıcı hale getirmek için, 2010'da başka bir çalışma tam tersini iddia etti.

SOLAKLIK ERKEKLERDE DAHA FAZLA

2008'de yapılan bir solak anketindeki cinsiyet farklılıkları , erkeklerin kadınlardan daha sık solak olduğunu gösterdi. Araştırmacılar 144 solak insanın verilerini incelediler ve erkeklerin daha sık solak olduklarını buldular, kesin olmak gerekirse: erkeklerde bunu kadınlardan yüzde 23 daha sık görüyoruz.

ÇOKLU GÖREVDE DAHA İYİLER

Solak insanların sağ elini kullananlara göre çoklu görevlerde daha iyi olduğunu gösteriyor. Ayrıca solakların, sağ elini kullananlardan daha iyi hatırlayabildiği görülüyor.

DİL YUVARLAMA

Bazen şaka olarak, dilinin kenarlarını yuvarlayan var mı diye soruyoruz. Bunu herkes yapamaz ve görünüşe göre daha az solak insan yapabilir. Ve araştırmalara göre, sağ elini kullananların yüzde 74,8'ine kıyasla, solak insanların sadece yüzde 62,8'i dillerini yuvarlayabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN