Sonunda cepleri ferahlatan indirim haberi! Elektriğe dev indirim açıklandı: Bu gruptaki kişiler indirimden hemen yararlanacak!

Sonunda cepleri ferahlatan indirim haberi! Elektriğe dev indirim açıklandı: Bu gruptaki kişiler indirimden hemen yararlanacak!

Yeni yılda zam beklentileri olurken sevindirici haber geldi. Elektrik fiyatlarında flaş bir gelişme yaşandı. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz elektrik tarifelerine yüzde 16 zam geldiği haberini verdi. İşte milyonları sevindiren elektrik indirim haberine ilişkin detaylar haberimizde.

son dakika haberi olarak yer alan indirim duyurusu yüzleri güldürürken birçok kişinin ise ceplerini rahatlatacak. Vatandaşlar tarafından esken aboneleri için yeni tarife döneminde zam beklentileri olurken Başkan Yıldız, indirim haberini verdi. Yeni tarife doğrultusunda mesken aboneleri için zam olmadığı belirtilirken en düşük tarife üzerinden yararlanacakları bilgisi verildi.

MESKENDE ARTIŞ YOK! ELEKTRİĞE İNDİRİM

EPDEK Başkanı Yılmaz tarafından yapılan yazılı açıklamadan fiyat durumları ve kaynak bazı durumundan maliyetlerin özenle takip edildiği bildirilirken Nisan ve Ekim aylarından AUF kararıyla maliyetlerin artışı nedeniyle Türkiye'nin olumsuz etkilendiği ifadeleri kullanıldı. Kış ayları devam ederken EPDK iki önemli konu hakkında karara vardı. Mesken artışları üzerinden herhangi bir zam olmadığı belirtilirken sanayi grubuna ise yüzde 16 indirim yapıldığı müjdesi verildi.

Elektrik indirimi

ELEKTRİK TAVAN FİYATINA İNDİRİLDİ

Alınan tüm kararlar beraber kurul tarafından vatandaşı sevindiren bir karara daha imza atıldı. Serbest piyasada elektrik tavan fiyatını megavatsaat başına 4 bin 800 liradan 4 bin 200 liraya indirildi. Bu durumda ise serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapılan sanayi kuruluşların elektrik ücretlerine yüzde 10 ve 15 arasında düşüş yaşanması beklentileri arttı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN