Sünger bile kullanmadan mikrodalga fırını elmas gibi parlatın! İşte yağlardan kurtulmanın en kolay yolu

Sünger bile kullanmadan mikrodalga fırını elmas gibi parlatın! İşte yağlardan kurtulmanın en kolay yolu

Mikrodalga artık tüm mutfaklarda bulunuyor ama en kolay yoldan nasıl temizlenir? Süngersiz de yıkanabilir mi? İşte kimsenin söylemediği ve yemeklerimizi ısıtan bu harika ürünü süper temiz ve güzel kokulu yapan hileler.

Mikrodalga fırınınızın dışını temizlemek basittir ancak içi o kadar kolay değildir. Çok kirli olduğunda yağının alınması ve hatta bazen dezenfekte edilmesi gerekir. Genellikle sorunun en iyi çözümü, doğal ilaçlardır.

Limon ve sirke, bu durum için yararlı ürünlerdir, ancak her şeyden önce mikrodalgayı temizlemek için muhteşem malzemelerdir. Ancak, özellikle çok kirli ve kabuk bağlamışsa, yağdan arındırmak çok daha fazla zaman alır.

1-022.jpg

KOKULARDAN KURTULUN

Bununla birlkte, hoş olmayan kokudan nasıl kurtulursunuz? Mikrodalga fırın çok yeni bir buluş ve geleneksel fırından çok farklı. Bu nedenle temizlik ekstra dikkat gerektirir. Temizlemek, yağdan arındırmak ve cilalamak için ne kullanılmalı?

İşte bir mikrodalga fırının içini ve dışını temizlemenin ve harika bir sonuç elde etmek için yapmamız gerekenler. İlk olarak karmaşık kısımla, yani kirli bir mikrodalga fırının yağının nasıl çıkarılacağıyla başlayalım ve ardından hem içini hem de dışını gerçek bir temizlikle bitirelim.

KİRLİ BİR MİKRODALGA YAĞLARDAN NASIL ARINDIRILIR?

Mikrodalga fırın çok kirli veya hatta yağlar kabuk tutmuş ise, bu, uzun süre yıkanmadığı, temizlenmediği ve cilalanmadığı veya içinde çok uzun süre çok yağlı yiyeceklerin ısıtıldığı anlamına gelir. Bu durumda, evrensel tipte bile olsa bir yağ çözücü kullanmak gerekir, ancak önemli olan inatçı kirleri yağdan arındırmasıdır. Ürünün püskürtülmesi ve 10 dakika etki etmesi için bırakılması tavsiye edilir. Bu ürünün kağıt veya bezle temizlenmesinden sonra, daha fazla kirin uzaklaştırılması için su ve sirke karıştırılmalıdır. Ama sonra, kötü kokuyu kapatmak için kullanılan limonlu son adıma da ihtiyaç var.

2-032.jpg

MİKRODALGAYI NASIL TEMİZLEYECEĞİNİZ AŞAĞIDA AÇIKLANMIŞTIR

Mikrodalgayı yağdan arındırdıktan sonra temizleyebilir, yıkayabilir ve cilalayabilirsiniz. İlk adım, iç ve dış duvarların yumuşak bir bezle sadece su ile temizlenmesini içerir.

İkinci adım, iç ve dış duvarların kabartma tozu ve sirke ile yıkanmasıdır.

Üçüncü manzarada ise, kurutmak ve ardından parlak bir sonuçla ilgili dördüncü adıma hazırlanmak iyidir. Nasıl? En inatçı lekeleri çıkarmak ve mikrodalga fırını cilalamak için biraz tuz koyun ve etki etmesini bekleyin, ardından tüm fırını nemli bir bezle silerek bitirin. Bu yöntem, elektrikli su ısıtıcısını ve diğer birçok ev aletini temizlemek için de kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN